Finále svetovej súťaže MISS WORLD je už túto sobotu. Aké pocity má naša Frederika?

BLÍŽI SA FINÁLE MISS SUPRANATIONAL 2019. Hrušovská zabodovala ako modelka
2. decembra 2019
Novou Miss World sa stala Jamajčanka. Miss Slovensko 2019 zabodovala v dvoch kategóriách
16. decembra 2019
BLÍŽI SA FINÁLE MISS SUPRANATIONAL 2019. Hrušovská zabodovala ako modelka
2. decembra 2019
Novou Miss World sa stala Jamajčanka. Miss Slovensko 2019 zabodovala v dvoch kategóriách
16. decembra 2019

Bude to doslova NAJKRAJŠIA svetová šou roka. Historicky najstaršia zo svetových súťaží krásy MISS WORLD ide do finále. To sa uskutoční v jej ,,rodisku“ Londýne. Korunku 69. víťazke titulu Miss World odovzdá v sobotu 14.decembra 2019 úradujúca Miss World 2018 Vanessa Ponce.

Slovensko na tejto svetovej súťaži zastupuje 25-ročná víťazka projektu Miss Slovensko Frederika Kurtulíková. V londýnskej ExCeL Aréne jej bude fandiť rodina, Miss Slovensko 2018 Dominika Grecová, ale aj nový riaditeľ súťaže Miss Slovensko Michael Kováčik. Frederika počas Miss World zažiarila vo viacerých kategóriách, kde sa dostala do užšieho výberu. Či už to bol Top Model, ale aj pri rozhovoroch Head to Head Challenge a tiež v talentovej disciplíne, kde sa svojou prezentáciou a hrou na klavír dostala do Top 27.

Veľkolepá šou bude mať tento rok viacero prvkov, ktoré finále Miss World ešte nemalo. Čerešničkou na torte bude záverečných pár minút, počas ktorých bude konečnú     TOP 5  spovedať svetoznámy britský moderátor a novinár Pierce Morgan.

,,Súťaž Miss World by som opísala ako jednu veľkú ženskú silu. Tá vznikne spojením žien z celého sveta,  viacerých národností a kultúr, ktoré si navzájom odovzdávajú svoje skúsenosti. Či už zo svojich charitatívnych projektov Beauty with a Purpose, alebo pôsobenia titulov Miss v jednotlivých krajinách. Hoci je to súťaž, atmosféra je skutočne príjemná, dievčatá sa navzájom podporujú a dodávajú si silu prekonávať samé seba. Opadol z nás opadol aj počiatočný stres, ktorý zrejme ešte príde počas finále, ale už sa navzájom poznáme a vieme, že spoločne máme veľkú silu,“ povedala pred blížiacim sa, 69. finále Miss Slovensko Frederika Kurtulíková, ktorá sa počas záverečného večera predvedie v modeli zo salónu WEM.

Súťaž  Miss World sa vo Veľkej Británii konala pravidelne do roku 1989. Stúpajúci záujem médií a verejnosti sa pričinil o vysokú sledovanosť, ktorá v jednotlivých ročníkoch dosiahla až 3 miliardy divákov. Slovensko na Miss World v posledných rokoch úspešne reprezentovali Karolína Čičátková, Andrea Verešová , Janka Horečná, Jana Ivanová, Eva Verešová, Adriana Pospíšilová, Mária Sándorová,Ivica Sláviková, Magdaléna Šebestová, Veronika Husárová, Edita Krešáková, Barbora Franeková, Marína Georgievová, Michaela Ňurciková a Kristína Krajčírová. V roku 2013 zastupovala Slovenskú republiku na Miss World Karolína Chomisteková, Miss Slovensko 2013. Aj vďaka skvelým výsledkom v jednotlivých disciplínach (Beach Fashion, Talent, Šport) sa umiestnila ako prvá zo Sloveniek v TOP 20 najkrajších žien sveta. Ako prvá tiež prezentovala národný tanec počas finálového priameho prenosu. V roku 2014 reprezentovala Slovensko na 64. ročníku Miss World Laura Longauerová a v roku 2015 Miss Slovensko 2015 Lujza Straková. V roku 2016 Slovensko skvele reprezentovala Kristína Činčurová a v roku 2017 Hanka Závodná, ktorá sa so svojim charitatívnym projektom dostala medzi TOP 20 najlepších. V roku 2018 reprezentovala Slovensko na Miss World Dominika Grecová z Humenného. Tento rok patrí Frederike Kurtulíkovej.

 

 

Zdieľajte