Špeciálny jedálniček finalistiek Miss Slovensko 2013

FASHION NIGHT v podaní finalistiek Miss Slovensko 2013
25. februára 2013
Spoločný vizuál finálového večera Miss Slovensko 2013
5. marca 2013
FASHION NIGHT v podaní finalistiek Miss Slovensko 2013
25. februára 2013
Spoločný vizuál finálového večera Miss Slovensko 2013
5. marca 2013

Some exemples of animal protein, eggs, cheese, fish, and

Finalistkám Miss Slovensko 2013 navrhli ich osobní tréneri z Bootcamp Slovakia špeciálny jedálniček, ktorý nie je žiadnou drastickou diétou, ale skôr inšpiráciou pre vyvážené stravovanie. ,,Nie sme zástancovia prísnych diét. Telu je potrebné v prvom rade dodať všetky potrebné zložky v primeranom množstve, aby mohlo dobre fungovať a aby bolo pripravené na záťaž pri tréningu,“ hovorí tréner a nutričný špecialista Matúš Juran. Dievčatá budú mať podobne zostavené menu počas blížiaceho sa sústredenia v trenčianskom hoteli Elizabeth, ale jednotlivé jedlá ich môžu motivovať už dnes. Jedálniček, ktorý vytvorili pre finalistky ale môže byť inšpiráciou aj pre ostatné dievčatá. ,,Nie diéty, ale pravidelná a vyvážená strava je najlepším priateľom zdravia a spokojnosti,“ dodal. O dôležitý pitný režim finalistiek Miss Slovensko 2013 sa zase stará prírodná minerálna voda Jana.

Raňajky:
Bobuľovité ovocie (čučoriedky, maliny, černice atd.) a nízkotučný tvaroh (150 – 200 g); alebo grécky jogurt miesto tvarohu. Na posypanie najlepšie oriešky
alebo
Vajcia (omeleta, na mäkko/tvrdo 3 ks osoba) + morčacia/kuracia šunka s čo najväčším obsahom mäsa (5 – 7 plátkov).
alebo
Kombinácia 1 vajce a 4 plátky šunky alebo 2 vajcia a 2 plátky šunky + celozrnné pečivo t.j krajec celozrnného chleba. Zelenina uhorka, paprika, paradajka.
alebo
½ šálky v uvarenom stave ovsených vločiek alebo 1/3 vločiek v surovom stave natural + ovocie bobuľovité. Mimo vločiek môže byť ďalšia kombinácia šálka ovocia.

Obed:
Morčacie prsia (90 – 120g) + hnedá ryža ½ šálky, samozrejme so zeleninou špargľa, brokolica, cherry paradajky + rôznorodá zelenina, rukola
alebo
Hovädzí steak (90 – 120 g), príloha špargľa, brokolica, cherry paradajky + rôznorodá zelenina, šalát atd. (neobmedzené množstvo zeleniny  )
alebo
Steak z tuniaka, príloha pečený zemiak o veľkosti päste, stopkový zeler,cherry paradajky, uhorka

Večera:
Mozzarelový šalát + ½ šálky uvarených cestovín z celozrnnej múky
alebo
Grilovaný Losos s citrónom, príloha Quinoa + miešaná zelenina, špargľa, lúskové zelené fazuľky
alebo
Kuracie soté na prírodno (90 – 120g) v kombinácii s (1/2 šálky Quinoa v uvarenom stave), príloha lístkový špenát, cherry paradajky a rôzne druhy listového šalátu.

Zdieľajte