FASHION NIGHT v podaní finalistiek Miss Slovensko 2013
25. februára 2013Spoločný vizuál finálového večera Miss Slovensko 2013
5. marca 2013Finalistkám Miss Slovensko 2013 navrhli ich osobní tréneri z Bootcamp Slovakia špeciálny jedálniček, ktorý nie je žiadnou drastickou diétou, ale skôr inšpiráciou pre vyvážené stravovanie. ,,Nie sme zástancovia prísnych diét. Telu je potrebné v prvom rade dodať všetky potrebné zložky v primeranom množstve, aby mohlo dobre fungovať a aby bolo pripravené na záťaž pri tréningu,“ hovorí tréner a nutričný špecialista Matúš Juran. Dievčatá budú mať podobne zostavené menu počas blížiaceho sa sústredenia v trenčianskom hoteli Elizabeth, ale jednotlivé jedlá ich môžu motivovať už dnes. Jedálniček, ktorý vytvorili pre finalistky ale môže byť inšpiráciou aj pre ostatné dievčatá. ,,Nie diéty, ale pravidelná a vyvážená strava je najlepším priateľom zdravia a spokojnosti,“ dodal. O dôležitý pitný režim finalistiek Miss Slovensko 2013 sa zase stará prírodná minerálna voda Jana.
Raňajky:
Bobuľovité ovocie (čučoriedky, maliny, černice atd.) a nízkotučný tvaroh (150 – 200 g); alebo grécky jogurt miesto tvarohu. Na posypanie najlepšie oriešky
alebo
Vajcia (omeleta, na mäkko/tvrdo 3 ks osoba) + morčacia/kuracia šunka s čo najväčším obsahom mäsa (5 – 7 plátkov).
alebo
Kombinácia 1 vajce a 4 plátky šunky alebo 2 vajcia a 2 plátky šunky + celozrnné pečivo t.j krajec celozrnného chleba. Zelenina uhorka, paprika, paradajka.
alebo
½ šálky v uvarenom stave ovsených vločiek alebo 1/3 vločiek v surovom stave natural + ovocie bobuľovité. Mimo vločiek môže byť ďalšia kombinácia šálka ovocia.
Obed:
Morčacie prsia (90 – 120g) + hnedá ryža ½ šálky, samozrejme so zeleninou špargľa, brokolica, cherry paradajky + rôznorodá zelenina, rukola
alebo
Hovädzí steak (90 – 120 g), príloha špargľa, brokolica, cherry paradajky + rôznorodá zelenina, šalát atd. (neobmedzené množstvo zeleniny )
alebo
Steak z tuniaka, príloha pečený zemiak o veľkosti päste, stopkový zeler,cherry paradajky, uhorka
Večera:
Mozzarelový šalát + ½ šálky uvarených cestovín z celozrnnej múky
alebo
Grilovaný Losos s citrónom, príloha Quinoa + miešaná zelenina, špargľa, lúskové zelené fazuľky
alebo
Kuracie soté na prírodno (90 – 120g) v kombinácii s (1/2 šálky Quinoa v uvarenom stave), príloha lístkový špenát, cherry paradajky a rôzne druhy listového šalátu.