Miss Slovensko 2019 Frederika Kurtulíková odcestovala na MISS WORLD

Trojnásobné ĎAKUJEM od Frederiky Kurtulíkovej pre Rajecké radosti
21. novembra 2019
Song for…opäť pomôže. Spolu s vicemiss Slovensko 2019 Alicou Ondrášovou
28. novembra 2019
Trojnásobné ĎAKUJEM od Frederiky Kurtulíkovej pre Rajecké radosti
21. novembra 2019
Song for…opäť pomôže. Spolu s vicemiss Slovensko 2019 Alicou Ondrášovou
28. novembra 2019

Víťazka 24.ročníka súťaže Miss Slovensko Frederika Kurtulíková odcestovala na medzinárodnú súťaž Miss World, ktorá sa tento rok koná v Londýne. Zapojilo sa do nej takmer 120 krajín sveta a tento rok oslavuje 69.výročie.

Počas troch týždňov sa delegátky zúčastnia mnohých spoločných akcií a prezentácií. Dôležitou súčasťou tejto súťaže je ale charitatívny projekt Beauty with a Purpose, ktorým sa musí prezentovať každá krajina. Frederika Kurtulíková má dobročinnosť prirodzene v sebe. Po víťazstve v Miss Slovensko si ale vybrala niekoľko projektov, do ktorých sa aktívne zapájala. Či už to bola pomoc detskému domovu v Bernolákove, spojila sa aj s občianskym združením Divé Maky, navštívila Centrum pre obnovu rodiny Dorka, ktoré vyrába špeciálne Dorka Bags a taktiež sa spojila s organizáciou Art with Benefits, ktorá pripravuje benefičný projekt Song for… Výsledky jej charitatívnej práce sú zdokumentované v špeciálnej videodokrútke, ktorú Frederika pripravila v spolupráci s Patrikom Grečmalom z Dope Production.

,,Každý rok spájame ženy z celého sveta so spoločným zmyslom pre charitu. Pre mnohé z nich je to prvá návšteva Londýna a všetky sú nadšené. Tešia sa z toho, že sa podelia o svoje tradície, ale aj ohromujúci rozsah charitatívnych projektov „Beauty with a Purpose, na ktorých pracujú,“ povedala riaditeľka Miss World Julia Morley.

Okrem projektu Beauty with a Purpose sa delegátky jednotlivých krajín predstavia aj v iných disciplínach. Práve o vnímaní charity v ich krajinách budú hovoriť v súťažnej talkshow Head to Head Challenge, ktorá sa vysiela LIVE a je mimoriadne náročná na anglický jazyk. Medzi ďalšie disciplíny, ktoré sú pravidelnou súčasťou Miss World patrí talentová disciplína, športová kategória, prehliadka TOP model a napokon sa pozerá aj na komunikačné zdatnosti jednotlivých delegátok. Či už prostredníctvom sociálnych médií, ale aj pri pohovore s porotou. Okrem toho je v pláne aj návšteva najznámejším londýnskych pamiatok.

Finále Miss World sa uskutoční 14.decembra v Londýne. Práve tam, kde sa v roku 1951 začala.

 

 

 

 

 

 

Zdieľajte