MISS SLOVENSKO daruje do svetovej charitatívnej dražby dielo umeleckého ateliéru Gordana Glass

Vicemiss Radka Grendová na svetovej súťaži Miss International 2018 v Japonsku
2. novembra 2018
Prípravy nového ročníka súťaže Miss Slovensko sú v plnom prúde. O vizuál kampane sa postaral fotograf Tomáš Thurzo.
7. novembra 2018
Vicemiss Radka Grendová na svetovej súťaži Miss International 2018 v Japonsku
2. novembra 2018
Prípravy nového ročníka súťaže Miss Slovensko sú v plnom prúde. O vizuál kampane sa postaral fotograf Tomáš Thurzo.
7. novembra 2018

Svetová súťaž Miss World, na ktorej nás bude tento rok reprezentovať úradujúca Miss Slovensko Dominika Grecová, sa začína už o pár dní. Jej neoddeliteľnou súčasťou je aj charitatívny program Beauty with a Purpose, ktorý od roku 2001 pomohol vo viacerých krajinách sveta a podporuje mnohé charitatívne organizácie venujúce sa deťom.  Prostriedky získava aj vďaka dobročinnému večeru, do ktorého prispieva vlastným charitatívnym darom každá zúčastnená krajina.

Víťazka 23. ročníka súťaže Miss Slovensko Dominika Grecová tento rok daruje do dražby umelecké dielo, ktoré spoločne so svetoznámou sklárkou Gordanou Glass vytvárala v jej bratislavskom ateliéri.  ,,Misa s názvom Kvet má sedem lupeňov, ktoré symbolizujú hodnotové piliere – pokoru, toleranciu, cieľavedomosť, priateľstvo, silu srdca a rodiny, ktorá zastáva v mojom živote až dve miesta,“ hovorí umelecká sklárka Gordana, ktorá dielo zo skla, ružového zlata a platiny tvorila vo svojom ateliéri spolu s Dominikou. Rovnako ako dar pre riaditeľku súťaže Miss World Juliu Morley. ,,Bolo mi cťou navštíviť ateliér Gordanin ateliér a priložiť ruku k obidvom dielam, ktoré majú teraz pre mňa ešte osobnejšiu hodnotu. Verím, že  prinesú veľkú radosť a ďakujem ateliéru Gordana Glass, že som mohla svojou umeleckou tvorbou prispieť k mojej prezentácii na Miss World i k charitatívnej myšlienke tejto súťaže,“ hovorí Dominika Grecová, ktorá na svetovú súťaž Miss World do čínskeho mesta Sanya odchádza už v piatok 9.novembra.

Tvorba umelkyne, výtvarníčky a dizajnérky Gordany Glass si za posledné roky získala milovníkov umenia po celom svete. Možno neviete, že srdcovkou Gordany sú interiéry, ktoré vie spríjemniť, zútulniť, vdýchnuť pocit domova, keďže do každého vkladá svoje srdce. Prostredníctvom slovenského prezidenta sa jej sklenené diela stali darom najmocnejších svetových osobností. Gordana tvorila ocenenia pre bezpečnostnú konferenciu Globsec. Svojim dielom sa tiež pripojila k oslavám storočnice československej architektúry a pripravila aj ocenenia pre víťazky súťaže Žena regiónu, ktorá sa konala pod záštitou Senátu Českej republiky a Asociácie krajov ČR.

Svoje diela vystavuje po celej Európe, no veľké úspechy získala aj v Ázii. Najviac je samozrejme známa na Slovensku, kde má vlastný ateliér a v Českej republike, kde otvorila predajnú galériu.

 

 

Zdieľajte