Marína Georgievová po Miss World

Miss World 2010 sa stala Alexandria Mills z USA
31. októbra 2010
Kastingy na Miss Slovensko 2011 odštartujú koncom novembra
9. novembra 2010
Miss World 2010 sa stala Alexandria Mills z USA
31. októbra 2010
Kastingy na Miss Slovensko 2011 odštartujú koncom novembra
9. novembra 2010

Marína Georgievová sa po mesiaci vrátila z Číny domov na Slovensko, kde nás reprezentovala vo finále prestížnej súťaže Miss World. O „prestíži“, lesku a biede súťaže však Marína vie už svoje, čo ju spočiatku rozčarovalo, no ako sama hovorí, svet sa kvôli tomu nezrúti.

Vitaj na Slovensku, aká bola cesta domov?

Náročná, pretože zo Sanye do Pekingu trvala 5 hodín.

Ale veď si 1. vicemiss v športe

Ale bolo to strašne ťažké, so všetkými tými prestupmi. Cesta trvala dokopy nejakých 20 hodín. A to som ešte vo Frankfurte zmeškala let, lebo zmenili gate a nikto nič nehlásil. Našťastie, ďalšie lietadlo išlo o 20 minút. Tak som doletela živá a zdravá.

Po sobotňajšom finále ste mali nejaký rozlúčkový večierok?

Bola večera, ale akoby nebola pre nás, lebo sme vždy po dve sedeli pri stole s nejakými Číňanmi, ktorých sme ani nepoznali. Niektorí nevedeli ani po anglicky.

Zaregistrovala si reprezentantku USA počas toho mesiaca?

Nie, práveže bola taká sivá myška. Nevyhrala ani Miss USA vo svojej krajine, nemá korunku, takže mi to nejde dokopy. Bolo tam naozaj veľa báb, ktoré vedeli dobre po anglicky, perfektne vyzerali, boli aj vysoké, mali dobrú postavu, vedeli sa vyjadrovať, jednoducho boli tam baby, ktoré na to mali. A niektoré z nich neboli ani v Top 25.

Koho si si okrem seba vedela predstaviť ako Miss World?

Určite Nórsko, potom India bola veľmi pekná a Rusko. Naozaj tam bolo veľa pekných báb.

Odborníci na dobrý výsledok odhadovali aj Miss Venezuela, ktorá skončila na treťom mieste.

Ona je pekný človek aj zvnútra, také slniečko. Keď už skončila v Top 3, tak to mala vyhrať. Keby bola víťazka aspoň taká pekná vo vnútri, že zanieti fyzické nedostatky, ale o tom sa nedá hovoriť.

Nuž ale generálka pre teba vraj bola veľmi príjemná.

Áno. Večer pred finále sme mali ostrú generálku v divadle, ktoré bolo plné ľudí. Bola tam aj porota, všetci v oblekoch a všetko vyzeralo ako finále. Všetkých 120 finalistiek urobilo nástup a začala sa vyberať Top 25. Vybrali ma do nej, bola som potešená, že je to asi dobré znamenie a že možno chcú, aby som si to nacvičila. (Smiech.) Dostali sme sa tam aj s Češkou, tak sme boli vysmiate. Potom sa spravila Top 7 a opäť sme tam boli obidve. Zo sedmičky išla Top 5 pred mikrofón a počas 30 sekúnd mala každá povedať, prečo by práve ona mala byť Miss World. Stáli sme tam, držali sme sa za ruky a so smiechom som hovorila, že im držím palce, aby sa dostali do Top 5, že ja sa tam radšej dostanem zajtra. No ale vybrali ma a už sa išla vyhlasovať Miss World a mňa vyhlásili za víťazku. Bolo to milé. Akože som si prezvala šerpu, korunku, potom som si sadla na trón a zamávala. S hudbou. Celé divadlo tlieskalo, aj porota. Akoby to bolo naozaj. To bol taký môj večer.

Čo si povedala v tých 30 sekundách?

V skratke, že som veľmi ambiciózny človek, ktorý chce niečo v živote dosiahnuť a že všetko, čo robím, robím na 100 percent, alebo to nerobím vôbec.

Čo ti mesiac v Číne dal? Okrem toho, že si zistila, že život nie je niekedy fér.

Som veľmi rada, že som spoznala dievčatá. Najviac som si rozumela s Afričankami a Balkánkami.

Takže najbližšia dovolenka bude na safari v Afrike?

No veľmi ich chcem ísť navštíviť. Tie baby boli fakt zlaté. Nie som veľmi emotívny človek, ale keďže som s nimi bola mesiac, každý deň, tak keď som odchádzala, strašne som plakala. Budú mi chýbať, prirástli mi k srdcu. V takejto zostave sa už neuvidíme.

Ale fungujú maily a Skype a podobne?

Jasné, Facebook, všetko. Keď sme boli na Expo, bola tam charitatívna dražba našich darov, ktoré sme priniesli. Pri tej príležitosti sme všetky dostali knihu, v ktorej boli naše fotky a vždy pod ňou dar, ktorý sme priniesli. Do tej knihy sme si písali naše kontaktné údaje.

Osobne si sa niekoľkokrát stretla aj so šéfkou organizácie Miss World Juliou Morley. Ako na teba zapôsobila?

Vedela veľmi pekne rozprávať. Človek tomu úplne uveril. Brala som to vážne, do poslednej bodky. Len potom ten finálový večer dopadol úplne inak…

Stretli ste sa osobne aj s porotkyňami, bývalými Miss World? Aj s víťazkou z roku 1953.

Áno, bola veľmi zlatá. Keď vyšla na javisko, úplná dáma. Mávala .Bolo to veľmi pekné. A keď pustili zábery z toho večera, keď vyhrala. To bolo veľmi zaujímavé.

Ešte pár dní ťa čaká stretávanie sa s novinármi, čo plánuješ po tom, keď sa už aklimatizuješ doma?

Nástup do školy, čakajú ma maturity. Tomu sa chcem naplno venovať. Už mám aj celkom stres, že som mesiac vymeškala, ale dobehnem to.

Veď si si do Číny brala aj nejaké učenie?

Áno, slovenčinu som mala so sebou.

O chvíľu sa začnú kastingy na Miss Slovensko 2011. Budeš sedieť v porote. Čo by si odkázala dievčatám, ktoré premýšľajú, či to majú skúsiť?

Ak si veria, nech do toho idú, ale nech tam idú preto, lebo to chcú ony. Nie babka, mama. Nech idú za seba, ak chcú niečo dosiahnuť. A tej, ktorá vyhrá, už teraz odkazujem, nech nie je sklamaná, že svet nie je fér.

Zdroj: www.diva.sk

Zdieľajte