Finalistka Miss Slovensko Jana Kresáková: Koľko rečí vieš, toľko krát si človekom!

Zvoľte si svoju Miss TIP
3. februára 2010
Lucia Hablovičová pokrstila nové vydanie Tisíc a jednej noci
8. februára 2010
Zvoľte si svoju Miss TIP
3. februára 2010
Lucia Hablovičová pokrstila nové vydanie Tisíc a jednej noci
8. februára 2010

Jana Kresáková absolvovala základnú školu vo Viedni. Po úspešnom ukončení  španielskeho bilingválneho Gymnázia v Žiline vyštudovala Lekársku fakultu UPJŠ v Košiciach –  odbor fyzioterapia. Kresákovej najväčšou záľubou je šport. Pravidelne chodí hrať tenis, cvičiť do posilňovne a relaxovať do sauny. V lete sa venuje cykloturistike a korčuľovaniu. Okrem toho rada cestuje, počúva hudbu. V Janinom veku sa dá budúcnosť vidieť len perspektívne a nádejne. V prvom rade sa chce aj naďalej vzdelávať a to nielen vo svojej profesii, ale aj v cudzích jazykoch a uvažuje aj nad tým, že si urobí ešte jednu vysokú školu v odbore ekonómie a podnikania. Mamu má právničku a otec je ekonóm. Nejaký čas bol vyslaný svojím zamestnávateľom ako obchodný zástupca do Rakúska, vďaka čomu prežila značnú časť svojho detstva vo Viedni. Má dvoch starších bratov, obaja vyštudovali VŠE, obaja pracujú a pomaly, ale isto si zakladajú svoje vlastné rodiny. Neoddeliteľnou súčasťou ich rodiny je desaťročný kocúr.

Aký je Váš najkrajší životný zážitok / Najšťastnejší deň v živote?

Myslím si, že celé moje detstvo bolo jeden pekný zážitok. Prežila som veľa krásnych zážitkov vo Viedni, na dovolenkách s mojimi rodičmi a bratmi, ale neskôr aj na cestách po svete, ktoré som už absolvovala sama, alebo s priateľmi. Za môj zatiaľ najúspešnejší deň v mojom živote považujem úspešné ukončenie vysokej školy s vyznamenaním, ale v nemalej miere aj to, že som nabrala odvahu a rozhodla sa ísť na casting súťaže Miss Slovensko.

Máte priateľa? Ako dlho ste spolu? Nebojíte sa, že by vaše prípadné víťazstvo ohrozilo váš vzťah?

Mám priateľa, sme priateľmi už dva roky a nebojím sa ničoho, čo by mohlo ohroziť náš vzťah. Je to moje druhé ja a v mnohých veciach si dobre rozumieme. Okrem toho ma podporuje vo všetkom čo robím a čo je najdôležitejšie, dôverujeme si.

Ktorú udalosť by ste najradšej vymazali zo svojho života?

Taká udalosť zatiaľ našťastie neexistuje, vážim si všetko čo som prežila, teda chvíle pekné aj menej pekné. Z tých menej pekných udalostí a chýb, ktoré sa mi podarili urobiť v mojom živote sa snažím ponaučiť, posúva ma to ďalej, stáva sa tak zo mňa silnejšia osobnosť.

Bez koho, alebo bez čoho si neviete predstaviť svoj život?

Bez mojej rodiny, mamy a bratov, najbližších príbuzných a priateľov. Veľakrát mi v živote pomohli, usmernili ma na tú správnu cestu a podali pomocnú ruku vtedy, keď som to najviac potrebovala.

Čo si na sebe ceníte? A čo je naopak vašim najväčším hendikepom?

Moja mama vždy hovorila, že zo svojich troch detí mala so mnou vždy najmenej problémov. Cením si na sebe to, že som samostatná, cieľavedomá, dobrosrdečná, prispôsobivá a nekonfliktná, nemám preto problém nadviazať kontakt s ľuďmi. Okrem toho som aj úprimná, čo ale občas nemusí byť na môj osoh. Najväčším mojím hendikepom je moja tréma z vystupovania na verejnosti. S tým nemám totiž zatiaľ žiadne skúsenosti, ale úspešne s ňou bojujem a pevne verím, že táto súťaž mi ju pomôže prekonať.

Čím sa chcete živiť ak sa Vám nepodarí presadiť vo svete modelingu?

Zatiaľ presne neviem, mojím snom bolo začať podnikať a to buď v zdravotníctve, alebo v inej oblasti, napríklad vytvoriť si vlastné rehabilitačné centrum a pomáhať tak ľuďom prinavracať stratené zdravie. V našom zdravotníctve to však nie je vôbec jednoduché, preto ak bude potrebné, tak si doplním vzdelanie a pokúsim sa podnikať v nejakej inej oblasti, v ktorej budem prospešná iným ľuďom.

Napíšte nám vaše posolstvo svetu, ktoré by ste povedali pri korunovácii…

Z celého srdca ďakujem všetkým, ktorí ma podporovali a verili mi a zároveň prajem všetkým, aby mali po svojom boku takých úžasných a dobrých ľudí, ako mám ja. Okrem toho prajem všetkým ľuďom na tejto krásnej planéte čo najmenej prírodných a iných ničivých katastrof, ktorých je v poslednej dobe tak veľa.

Zdieľajte