Športová redaktorka vycestuje na prestížnu súťaž Miss Supranational

Vlasy, koruna krásy !
19. júna 2023
Finalistky pod krídlami umeleckého diela
22. júna 2023
Vlasy, koruna krásy !
19. júna 2023
Finalistky pod krídlami umeleckého diela
22. júna 2023

Simona Leskovská pocestuje v júni na prestížnu svetovú súťaž Miss Supranational 2023. Známa a úspešná influencerka, športová redaktorka, bývalá finalistka, až neuverireĺných 8 rokov po absolvovaní súťaže Miss Slovensko je už opäť v súťažnej forme. Už niekoľko mesiacov sa zodpovedne pripravuje na súťaž, aby dokonale pripravená mohla už 26. júna vycestovať na finále do Poľska. Veríme, že Simi bude skvele reprezentovať našu krajinu a naše hodnoty.

Prečo sa organizátori rozhodli vyslať práve Simonu na svetovú súťaž? Práve v termíne odchodu do dejiska svetovej súťaže sa na Slovensku uskutoční finále 27. ročníka súťaže Miss Slovensko 2023, preto zástupkyňa spomedzi novozvolených víťaziek nás bude reprezentovať až  v niektorom z ďalších ročníkov. Ako uviedol riaditeľ súťaže Michael Kováčik „Vznikla taká nečakaná situácia, že na Miss Supernational sa odchádza dva dni po našom tohtoročnom finále Miss Slovensko, čiže 26. 6. a to znamená, že my by sme našu aktuálnu víťazku nestihli pripraviť, pretože tam sa natáčajú charitatívne videá, robia sa fotenia, pripravuje sa vlastne celý styling na ten mesiac, ktorý tam súťažiace strávia, takže z časových dôvodov by to nebolo možné. Dlho sme rozmýšľali a hľadali, kto by tam mohol ísť. Keďže Sophia Hrivňáková ide na Miss World, tak to neprichádza do úvahy, Sylvia Šulíková už na svetovej súťaži bola, Janka Vozárová takisto. Hľadali sme v minulých ročníkoch súťaže a zvažovali, ktorá z finalistiek a víťaziek je v súčasnej dobe tak dobre pripravená, že bude vedieť rýchlo reagovať na ponuku účasti v súťaži. A hlavne, bude reprezentovať práve naše nové hodnoty a filozofiu súťaže. Nielen krásna, pracovitá, zodpovedná, inšpiratívna, pokorná, ale hlavne osobnosť. Simona rozhodne spĺňa tieto atribúty v plnej miere. Preto veríme že bude skvele, dôstojne a na najvyššej úrovni reprezentovať našu krajinu a náš projekt. “

Aká bola jej cesta?

Ako Simona rada hovorí „Miss Slovensko bola pre ňu skvelým odrazovým mostíkom“. Od tej doby za 8 rokov stihla doštudovať vysokú masmediálnu školu, aj začala pracovať v oblasti médií, dnes je známa športová reportérka, zároveň sa z nej stala známa a úspešná influencerka a modelka. Vďaka svojej usilovnosti, pracovitosti a zodpovednosti sa dnes môže pochváliť spoluprácami s rôznymi prestížnymi značkami. A pracuje na sebe ďalej, posúva svoje ciele a snaží sa ísť príkladom ďalším.

Je známa tým, že je nadšená športovkyňa a jej špeciálnou vášňou je futbal. Miluje šport a pohyb aj preto, že od detstva bola k tomu vedená a podporovaná svojim rodičmi. Práve preto sa rozhodla aj ona podporiť deti a mládež,  pomôcť mladým športovým talentom poskytnutím športových pomôcok a doplnkov.  Jej motto je: „Pomáhajme a podporujme mladé talenty v športe.“

Simonu sme vyspovedali pár týždňov pre odchodom na súťaž a prinášame vám       exkluzívny rozhovor:

  • Súťažila si v projekte Miss Slovensko v roku 2015, ako sa po súťaži uberala tvoja cesta a čím si prešla za 8 rokov?

Je to naozaj neuveriteľné, že je to už 8 rokov! Ťažko uveriť aká dlhá doba prešla a koľko som toho v živote prežila. Ak by som to mala popísať všetko a podrobne, bolo by to asi aj na knihu😊. Musím úprimne povedať, že súťaž Miss bola pre mňa skvelým odrazovým mostíkom. Vlastne som si od súťaže plnila a stále plním všetky svoje sny. Doštudovala som vysokú školu (masmedia a marketing), uchytila som sa v médiach ako reportérka športu, najskôr som pôsobila pri hokeji no momentálne je mojou vášňou futbal. Vždy som túžila robiť rozhovory so športovcami a práve pri futbale si tak plním svoj profesijný sen. Precestovala som za 8 rokov množstvo krajín a paradoxne, čím som staršia, tým viac mám  ponúk z modelingu, ktorému sa ešte stále venujem. Stala sa zo mňa aj influencerka a ku obsahu, ktorý prezentujem na sociálnych sieťach, pristupujem veľmi zodpovedne. Predsa len nás sleduje množstvo, aj mladých dievčat a ja sa snažím prezentovať tak, aby som im mohla byť dobrým príkladom. Som vdačná, že sa mi počas rokov usilovnej práce podarilo realizovať  mnohé zahraničné spolupráce s prestížnymi značkami ako Escada, Elisabetta Franchi, Bjorn Borg , Mohito, Panasonic , BMV a ďalšie. Som človek, ktorý si vždy vytyčuje nové ciele a miluje v živote výzvy.

  • Ako sa vidíš dnes, si spokojná so svojou realizáciou, prácou a kam by si sa chcela posúvať? Aké sú tvoje krátkodobé a dlhodobé ciele?

Musím povedať, že po profesijnej stránke si žijem svoj sen. Som spokojná a vďačná, pretože ak môže človek robiť to, čo miluje, je to dar. Milujem žiť život naplno, keď sa každý deň niečo nové deje a môžem zažívať nové veci a spoznávať nových ľudí. Aj v tomto je moja práca užasná. Momentálne všetky sily sústreďujem na blížiacu sa súťaž Miss Supranational 2023 a popritom si samozrejme plním aj pracovné povinnosti. V budúcnosti by som sa videla niekde v zahraničí, možno na juhu Európy. Vždy som inklinovala ku krajinám, kde je slnko a teplo. A už dlhodobo pracujem na tom mať svoju vlastnú reláciu, zameranú primárne na futbal. Ale uvidíme! Žijeme vo svete, ktorý ide rýchlym tempom a som zvedavá, čo krásne mi do budúcna prinesie. Keďže mám rada výzvy, možno príde aj nejaká zaujímavá ponuka a  moje plány sa zmenia. Veď tak mi osud priniesol do života aj túto nečakanú možnosť reprezentovať Slovensko na jednej z najprestížnejších súťaží krásy, Miss Supranational 2023.

  • Aký je tvoj deň a rozvrh, čomu sa hlavne venuješ?

Každý deň je u mňa iný, preto svoju prácu milujem. Mám rada všetko naplánované a bez svojho diáru sa nepohnem z domu. Môj denný režim závisí od obdobia. Momentálne začínam deň cvičením, potom sa presuniem do práce, kde pripravujeme všetko potrebné na novú futbalovú sezónu a blížiacu sa reprezentačnú prestávku. Nakoľko pôsobím pri reprezentácii do 21 rokov, tak je potrebné mať už všetko pripravené, rozhovory, marketingový plán…  Po práci mám častokrát mítingy ohľadom infuencerských spoluprác, zdokonaľujem sa aj v angličtine a večer sa snažím venovať aktivitám na vyladenie formy pred súťažou. Masáž alebo kozmetika a samozrejme špeciálne prípravy. Fotenia, prezentačné videá, konzultácie s riaditeľom súťaže Miss Michaelom Kováčikom, styling a výber garderóby pre súťaž. Náročná je aj príprava komunikácie a povinné promo v spolupráci s tímom súťaže Miss.

  • Aké sú tvoje záľuby  a najväčšie radosti?

Mojou najväčšou záľubou je šport. Či už je to beh, pilates, tréning v gyme, jednoducho pohyb ma nabíja energiou a je to jediná chvíľa, kedy úplne vypnem hlavu od všetkých starostí. Vďaka môjmu trénerovi Janymu Landlovi som spoznala množstvo úžasných ľudí, s ktorými sa vzájomne športovo motivujeme. V blízkej dobe pripravujem aj charitatívnu športovú akciu, kde sa budeme môct všetci nadšenci športu spojiť pre dobrú vec. Ak mám čas, veľmi rada cestujem a spoznávam nové miesta. Vždy, keď môžem na pár dní odísť z bežného režimu, ísť  do zahraničia a spoznať nové miesta, nové kultúry, baví ma ochutnávať nové jedlá a nechám sa unášať zážitkami.

  • A tvoja psychohygiena?  Čo robíš pre seba a ako sa o seba staráš?

Musím povedať, že čím som staršia, tým mi na sebe viac záleží. Zdravie je na prvom mieste a treba stale prízvukovať, že je veľmi dôležitá životospráva, pravidelný pohyb, vitamíny a vyhýbať sa stresu. To je základ a potom, samozrejme dnes už máme my ženy naozaj veľa vymožeností a produktov na to, aby sme boli krajšie. Jednoducho, aby sme to mali v živote trošku jednoduchšie. Chodím pravidelne na kozmetiku, pristroj Lpg na spevnenie pokožky, samozrejme manikúru, pedikúru a o tvár sa mi stará pani Dr. Brezová, vďaka ktorej mám stále peknú mladistvú pleť bez vrások .

  • Aké sú tvoje naj vlastnosti? Čo by o tebe povedali tvoji najbližší ?

Myslím si, že medzi moje silné stránky patrí zodpovednosť, cieľavedomosť, komunikatívnosť, dochvíľnosť, pracovitosť a empatia. Ak by to však mali hodnotiť rodinní príslušníci a priatelia, určite by o mne povedali, že som hyperaktívna, niekedy až príliš ukecaná a keď niečo robím , idem na 200% . Jednoducho, niekedy „je ma veľa“😊.

  • Aká  je tvoja životná filozofia?

Prísť nečakane o rodiča a následne aj o dedka v krátkom časovom období, bola doteraz pre mňa najväčšia životná skúška. Nevedela som, ako tú bolesť zahojiť.  Chcelo to len čas, no stále to bolí…. Vždy som sa riadila heslom Carpe diem, čiže užívaj každého dňa, akoby bol posledný. A odkedy sa nám stali tieto rodinné tragédie, platí to u mňa ešte viac. Milujem život a napriek tomu, že cesty v ňom sú niekedy tŕnisté, snažím sa ho užívať naplno.

  • Máš veľa fanúšikov, máš Influence, čiže vplyv. Akým spoločensko zodpovedným aktivitám sa venuješ? Ako by si chcela byť prospešná spoločnosti?

Chcem ľudí motivovať, aby išli za svojimi snami, aby nepočúvali tých, ktorí im hovoria, že sa NIEČO NEDÁ. Som žena pracujúca v mužskom odvetví a často krát mi ľudia dali pocítiť , že som len pekná tvár. No svojou húževnatosťou, trpezlivosťou a pracovitosťou som im dokázala, že som viac. V modelingu mi hovorili, že som nízka a nemám ideálne modelingové miery. Dnes mám však mnohé spolupráce s prestížnymi svetovými značkami. Takže odkaz pre všetkých! Verte si, pracujte na sebe a svojich snoch a dokážete naozaj čokolvek si zaumienite!  Myslim si, že ľudí motivujem k športu a aj prostredníctvom svojho instgramového profilu. Veľa ľudí mi píše, že kvôli mne zmenili životosprávu, alebo že sa im nič nechcelo robiť, no keď videli ako som vysmiata po behu na storke, museli ísť aj oni behať. A to je na tom najkrajšie, ak viete človeka pozitívne ovplyvniť. Venujem sa aj rozvoju mládeže pri športe, aby mali možnosť rozvíjať svoj talent bez rozdielu pôvodu a sociálnych pomerov. Som tiež hrdou ambasádorkou Nie Rakovine a preto zodpovedne šírim osvetu, aby ženy dbali o svoje zdravie, chodili na preventivne kontroly a dali sa zaočkovať.

  • Ako si prijala výzvu, ísť na svetovú súťaž krásy a reprezentovať Slovensko a projekt  Miss Slovensko?

Úprimne, bol to pre mna šok. Nemala som vela času na rozhodovanie, ale povedala som si, že je to akoby druhá šanca. Vždy som chcela zažiť atmosféru svetového finále súťaže a reprezentovat našu krajinu. Že sa mi to podarí ako 31 ročnej, o tom sa mi naozaj ani len nesnívalo. Keď mi zavolal Michael Kováčik, že sa chce so mnou stretnút a že je možnosť, že by som išla reprezentovat Slovensko na Miss Supranational, doslova som stratila reč.  Urobím určite všetko preto, aby som bola čo najlepšie pripravená.

  • Ako  vnímaš zmenu  filozofie projektu súťaže Miss na Slovensku?

Zmenu filozofie Miss Slovensko vnímam veľmi pozitívne. A veľmi fandím dievčatám finalistkám Miss Slovensko 2023. Sú talentované, inteligentné, ovladájú niekoľko jazykov a napriek mladému veku majú svoje realizácie, sú úspešné aktivistky, modelky, študentky a ešte k tomu sú aj nádherné. Dnes je krása už len ako bonus a ak chcete byť uspešní, treba byť v niečom iní ako ostatní. Jednoducho zaujať, aby vás druhí obdivovali pre to, čo robíte a ako to robíte. Mať pochopenie pre druhých a mať pokoru, lebo v dnešnej dobe na ňu ľudia často zabúdajú. V projekte Miss Slovensko všetko, čo som vymenovala nájdete. Čaro osobnosti, vnutorná krása a pochopenie dokonale vystihujú budúcu Miss Slovensko.

  • Čo by si chcela odkázať súčasným finalistkách Miss Slovensko 2023

Našim finalistkám by som chcela odkázať, aby si súťaž užili naplno. Sú to zážitky na celý život. Hlavne im chcem odkázať, že ak by aj neboli v prvej trojici vitaziek, nech nie sú sklamané. Nikdy neviete, ako vás osud ovplyvní. Krásnym príkladom som ja aj Katka Očovanová. Ani jedna sme sa neumiestnili v top 3 a obe sme boli vyslané na svetovú súťaž Miss Supranational. Katka skončila na krásnom 18. mieste a aj teraz je úspešnou modelkou a influencerkou. Verte si, užívajte si to a vytvárajte si dobré vzťahy a priateľsvá. Už teraz ste súčasťou MISS FAMILY a to puto ostane navždy.

  •  Aké je tvoje posolstvo pre všetky mladé ženy a dievčatá na Slovensku?

Všetkým žienkam odkazujem, aby sa nebáli vystúpiť z komfortnej zóny, išli za svojimi snami a verili si. Aby sa neporovnávali s ostatnými, ale snažili sa byť každý deň lepšou verziou samých seba. Každá jedna z nás vie byť inšpiráciou pre tie ostatné, každá sme jedinečná. Ženy držme spolu, pracujme na sebe a robme svet krajším!

Zdieľajte