Len zdravé telo je krásne a preto hovoríme NIE rakovine!

Jarné sústredenie v Komárne v znamení elegancie a dobra
10. apríla 2023
Hlasujte za Miss Smile 2023 a vyhrajte
25. apríla 2023
Jarné sústredenie v Komárne v znamení elegancie a dobra
10. apríla 2023
Hlasujte za Miss Smile 2023 a vyhrajte
25. apríla 2023

Už dávno nie sme „len“ súťaž o vzhľade a vieme, že krása je komplex vecí. Osobnosť, vyžarovanie, hodnoty. A preto spolu s našimi finalistkami už tretí rok spolupracujeme s  pacientskou alianciou @nie_rakovine, aby sme upozornili na dôležitosť prevencie a ženského zdravia.

Ambasádorkou NIE RAKOVINE, ktorá obhajuje práva onkologických pacientov je aj skvelá herečka a moderátorka Bibiana Ondrejková. Tá navštívila dievčatá na sústredení v Komárne a v zážitkovej prednáške sa s nimi venovala prevencii rakoviny prsníka a krčka maternice. Lebo ako dobre vieme, sme už raz také, kladieme sa na posledné miesto a vždy uprednostníme niečo dôležitejšie. Lenže milovať musíme začať od seba. Všímať si svoje telo, robiť si samovyšetrenia, chodiť pravidelne na prehliadky a nechať sa zaočkovať modernou vakcínou proti HPV, ktorá môže doslova zachrániť život.

Aliancia NIE RAKOVINE sa neúnavne venuje osvete, jej vyškolení dobrovoľníci z radov bývalých pacientov poskytujú psycho-sociálnu podporu v unikátnych pacientskych poradniach po celom Slovensku. Spája nás nielen myšlienka pomoci, ale najmä dôležitosti prevencie a seba lásky. Mnohé ženy by nikdy neochoreli, keby prišli k lekárovi včas. Keby neignorovali príznaky. Keby… A z lásky k životu a zdravému silnému telu vznikla aj výnimočná spolupráca NIE RAKOVINE a limitovaná kolekcia športového oblečenia z recyklovaných látok bez škodlivín SISTER STRONGER TOGETHER bude dostupná čoskoro a najprv ju otestujú naše finalistky. Spolu sme totiž nezastaviteľné!

Aj my podporujeme novú víziu súťaže, v ktorej sa hľadajú mladé ženské osobnosti a tešíme sa, že budeme pri tom. Práve osobnosti majú väčšiu možnosť a vplyv na to, aby sa dalo pomáhať správne a viac,“ uviedla Eva Blahútová, šéfredaktorka magazínu EVA. „Je nám cťou, že magazín Eva, ako partner súťaže Miss Slovensko bude aj tento rok garantom kategórie EVA MISS Sympatia a zúročí tak charitatívny rozmer projektu“

Pred júnovým finále bude spustené sms-kové hlasovanie verejnosti o titul Eva Miss Sympatia 2023, z ktorého výťažok poputuje práve pre neziskovú organizáciu NIE RAKOVINE: „Je to pre nás vždy veľká radosť, keď sa môžeme spojiť s mladými ženami, ktorých hlas je počuť a projektmi, ktoré majú pridanú hodnotu. Bohužiaľ, štatistiky nepustia, a táto diagnóza sa týka stále mladších ľudí. Ďakujeme za každý hlas a každé euro, ktoré premeníme na reálnu pomoc pacientom a ich rodinám v najťažších chvíľach ich života,“ uzatvára Jana Pifflová Španková, prezidentka NIE RAKOVINE.

www.nierakovine.sk

Foto: Peter Stas @peter_stas

 

Zdieľajte