Sylvia Šulíková v TOP 20 Miss Intercontinental 2022

Slovenská tvorba na svetovej súťaži v Egypte
8. októbra 2022
Po dvoch rokoch čakania odlieta na svetovú súťaž do Japonska I. Vicemiss Slovensko 2020 Viktória Podmanická
22. novembra 2022
Slovenská tvorba na svetovej súťaži v Egypte
8. októbra 2022
Po dvoch rokoch čakania odlieta na svetovú súťaž do Japonska I. Vicemiss Slovensko 2020 Viktória Podmanická
22. novembra 2022

Víťazkou 50. ročníka MISS INTERCONTINENTAL 2022 sa stala 21-ročná Lê Nguyễn Bảo Ngọc z Vietnamu. Počas piatkového finále z rezortu Meraki v nádhernom egyptskom Sharm El Sheikh ju korunovala minuloročná víťazka Cinderella Faye Obeñita z Filipín. Zaujímavosťou je, že je prvou zástupkyňou Vietnamu, ktorá vyhrala titul v 50-ročnej histórii súťaže. Účasť na medzinárodnej súťaži v Egypte bola jej vôbec prvou cestovateľskou skúsenosťou mimo jej krajiny.

Prvou vicemiss sa stala Mariela Pepin z Portorika, druhou vicemiss Cecília Almeida de Sousa z Brazílie, treťou vicemiss Joy Raimi Mojisola z Nigérie, štvrtou vicemiss Tatjana Genrich z Nemecka a piatou vicemiss Emmy Marianne Carrero Mora z Venezuely.

Slovenskú republiku zastupovala I. Vicemiss Slovensko 2021, 25-ročná Sylvia Šulíková z Bratislavy a po skvelej prezentácii postúpila do TOP 20. „Som šťastná, že som sa umiestnila v TOP 20. Pre mňa je to výhra a úspech. Som vďačná, že sa mi to podarilo a celá súťaž, prípravy, finále sú neopísateľný zážitok do konca života.“, povedala Sylvia Šulíková. V rámci súťaže národných kostýmov Sylvia odprezentovala tvorbu slovenskej módnej dizajnérky Jaroslavy Wurld Kocanovej, ktorá vkladá do svojich modelov prvky slovenskej tradície.  Korunku, ktorá je precíznou ručnou prácou, vyrobila slovenská šperkárka Anna Škarda – Carbickova Crowns. Večerné šaty pre galavečer Miss Intercontinental 2022 zabezpečil svadobný salón WEM a dopĺňal ich set klenotov od slovenského výrobcu šperkov LORETTA.

Sylviu počas celej prípravy podporoval riaditeľ projektu Miss Slovensko Michael Kováčik a na svoju zverenkyňu je právom hrdý: „Finále Miss Intercontinental som pozorne sledoval a na Sylviu môžeme byť všetci hrdí. Reprezentovala našu krajinu zodpovedne a na úrovni. Som rád, že postúpila do TOP 20. S čistým svedomím môžem povedať, že to mohla vyhrať. Konkurencia bola síce veľká, ale príde mi, že je to častokrát o veľkosti a vplyvu krajín.“

Súťaže Miss Intercontinental 2022 sa zúčastnilo viac ako 70 delegátok z celého sveta a organizátori počas galavečera vyhlásili aj ďalšie špeciálne tituly:

  • Miss Power of Beauty: Venezuela
  • Best in Swimsuit: Nemecko
  • Best in National Costume: Honduras
  • Miss Meraki Model: Česká republika
  • Miss Congeniality: Kamerun
  • Miss Photogenic: Salvádor
  • Miss Sunrise: Holandsko
  • Miss Popularity: Srí Lanka

https://www.missintercontinental.de/

The Final Show na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=yPIz1jkXJPM

(show od 1:07:00 min., predtým National Costume Competition a pozdravy delegátok)

 

Zdieľajte