Prague Fashion Week SS22 aj s víťazkami Miss Slovensko

Titul MISS ÚSMEV získala Júlia Ivanová
10. augusta 2021
Oficiálne fotografie víťaziek Miss Slovensko 2021
29. septembra 2021
Titul MISS ÚSMEV získala Júlia Ivanová
10. augusta 2021
Oficiálne fotografie víťaziek Miss Slovensko 2021
29. septembra 2021

MPFW SS22

Jesenný cyklus prehliadok Mercedes Benz Prague Fashion Week SS22 začiatkom septembra (4.-10.9.2021) predstavil aj šiestich slovenských dizajnérov so svojimi kolekciami – Michael Kováčik, Dominika Kozáková, Vanda Janda, Pavol Dendis, Zoltán Tóth a Petra Kubíková.

Víťazka aktuálneho ročníka, Sophia Hrivňáková a I. Vicemiss Slovensko 2021 Sylvia Šulíková sa v stovežatej Prahe predviedli na stage v Pražskej tržnici v pozícii modeliek. Spolu s víťazkou z roku 2020 Leonou Novoberdaliu a ďalšími osvedčenými modelkami predviedli kolekciu BACK TO BASICS na jar/leto 2022 (SS22) slovenského návrhára a zároveň riaditeľ projektu Miss Slovensko, Michaela Kováčika.

Kolekcia na sezónu SS22 dostala názov Back to Basics. Nadviazala na predchádzajúcu kolekciu Party is not Over, ktorou oslávil návrat do spoločnosti, a Back to Basics už zase hovorí príbeh toho, ako sa pomaličky dostávame do zabehnutých koľají.

V kolekcii, ktorá obsahuje 20 siluet sa objavili kúsky, ktoré dokáže moderná žena naplno využiť v rámci svojho dynamického života v práci aj súkromí. Sú to modely, v ktorých sa ženy cítia sebavedomo, ale aj komfortne. Tomu dizajnér prispôsobil aj výber materiálov, pričom niektoré sme ešte v jeho tvorbe nevideli. Materiály ako hodváb v kombinácii s vlnou sú zakomponované v jednotlivých modeloch tak, aby sa dali nosiť počas celého dňa. Nesú však v sebe typický rukopis Michaela Kováčika, ktorý je známy svojou eleganciou a nadčasovým duchom.

Filozofiu aktuálnej kolekcie podčiarkli doplnky z ďalšej koloborácie s Che Hub Collective.

Zdieľajte