Riaditeľ Michael Kováčik: Novodobá Miss by mala mať záujem o svet médii, modelingu i charitatívne cítenie

Čo si obliecť na semifinále Miss Slovensko 2021? Radia víťazky 2020
8. apríla 2021
O vlasy finalistiek sa tento rok postarajú hairstylisti XOXO Body and Mind
26. apríla 2021
Čo si obliecť na semifinále Miss Slovensko 2021? Radia víťazky 2020
8. apríla 2021
O vlasy finalistiek sa tento rok postarajú hairstylisti XOXO Body and Mind
26. apríla 2021

Častá otázka v našich Livestreamoch bola, ako bude vyzerať tohtoročné semifinále, keďže situácia je taká, povedzme nevyspytateľná.

Semifinále Miss Slovensko bude musieť spĺňať všetky nariadenia a pravidlá, ktoré štát prikazuje. Dievčatá budú povinné absolvovať PCR test a do spoločného priestoru, kde sa sa semifinále uskutoční, budú pustené jedine s negatívnym výsledkom. Takisto celý štáb, porota a organizačný tím absolvujú testy. Semifinále sa skladá z troch častí. Prvá časť je chôdza pred porotou, potom nasleduje promenáda v plavkách a nakoniec pohovory. Až ostane dvanásť dievčat.

Prekvapil ťa počet prihlášok, ktoré do tohto ročníka prišiel?

Úprimne som ostal milo prekvapený, pretože prišiel rekordný počet v porovnaní s poslednými ročníkmi súťaže. Pripisujem to z časti situácií, aká vo svete a na Slovensku momentálne je, takže dievčatá skúšajú šťastie a príležitosť v našej súťaži a z druhej časti je to určite aj celá prezentácia a úroveň súťaže, na ktorej tvrdo pracujeme.

 

Viem, že si pozeráš každú jednu prihlášku, každé jedno video. Zaujíma ma ale, či sú dievčatá na tom lepšie s prípravou ako minulý rok.

Viac menej je to podobné. Nemôžem povedať, že by dievčatá poslali lepšie prihlášky. Našli sa tam naozaj veľmi dobre natočené videovizitky, hlavne z audiovizuálnej stránky, a takisto tam boli veľmi amatérske videa. Aj tento rok sa medzi videovizitkami našli také, kde vidím slečnám do skríň, zabudli zapnúť svetlo alebo odložiť si osušku z dverí skrine.

 

Veľa odpovedí na tento ročník si dievčatá môžu vypočuť v našom rozhovore na instagramovom účte Miss Slovensko. Ja by som sa opýtala inú vec. Je ťažké viesť skupinu mladých dievčat?

Minulý rok to bola moja prvá skúsenosť a myslím, že spolu s organizačným tímom sme to zvládli dobre. Takisto sme mali šťastie na správanie a výchovu finalistiek, ktoré neboli problémové a mali pokoru. To je veľmi dôležité. Dúfam, že tento rok to bude rovnaké.

 

 

 

 

 

 

 

Na ktorý ročník súťaže Miss Slovensko si vlastne ty spomínaš ako na svoj prvý. Myslím v tom zmysle, kedy si začal vnímať tento projekt ako projekt, ktorý ťa zaujíma.

Prvý ročník, ktorý si pamätám, je z roku 1999, kedy vyhrala Andrea Verešová. Dodnes mám v hlave uložené, aké mali plavky, večerné šaty a niekoľko scén z finálového večera. Potom som už sledoval každý ročník a niekoľkých sa zúčastnil ako hosť a neskôr ako návrhár a porotca.

 

Mal si niekedy aj iný názor na víťazku, ako mala v tom čase porota? Nemyslím ročník, kde si bol riaditeľom.

Určite áno. Vždy som sa na to pozeral z pozície diváka a nevidel som do zákulisia. To znamená, že pokiaľ s dievčatami nestrávite nejaký čas, neabsolvujete s nimi sústredenia a neprejavia pred vami ich osobnosť, súdite ich na základe zovňajšku a toho ako sa predvedú počas finálového večera. To však nestačí. Pre mňa bolo kľúčové to, ako sa dievčatá správajú. Či majú rešpekt, ambíciu, slušnosť a ďalšie dôležité aspekty pre fungovanie a prezentovanie tohoto titulu a súťaže ako takej.

 

Aká by podľa teba mala byť novodobá Miss Slovensko?

Ako som už povedal minulý rok a hovorím od začiatku, hľadáme komplexnú osobnosť, ktorá spĺňa niekoľko atríbútov. Ide o symbiózu vonkajšej a vnútornej krásy. Novodobá miss by mala mať záujem o svet médii, modelingu a charitatívne cítenie. To všetko sa dá prepojiť a titul využiť efektívne.

 

Aj po prevzatí vedenia v organizácii Miss Slovensko pokračuješ vo svojej práci módneho návrhára. Si známy minimalista a milovník čistých línií. Tvorba ktorého zahraničného návrhára sa ti najviac páči a prečo?

Nemôžem povedať jedného konkrétneho, pretože je ich niekoľko. Toma Forda pre jeho zmysel pre ženskosť a dávku sexuality, ktorú do svojej tvorby dáva. Anthonyho Vaccarella, ktorý pracuje pre Saint Laurent pre jeho strihy a značku Versace pre jej celkový príbeh .

 

Kde nachádzaš inšpiráciu?

Vyznie to ako klišé, ale inšpirácia je všade naokolo. Najčastejšie ju čerpám z ľudí, žien, mojich klientiek. Ich osobnosti ma inšpirujú. Takisto veľké metropoly a mestá ako sú napríklad Paríž alebo Londýn. Atmosféra týchto miest a pestrosť ľudí je veľmi dobíjajúca a inšpirujúca.

 

Ako sa podľa teba zmenil módny svet v týchto neľahkých časoch?

Módny svet v 90% prešiel do online podoby. To je tá najväčšia zmena. Druhou zmenou je to, že menšie značky alebo značky, ktoré mali finančné problémy už pred pandémiou, neprežili alebo sú krok od toho, aby neprežili. Svet módy sa pochopiteľne spomalil a takisto ľudia sa viac pri nákupe zameriavajú na pohodlie odevu, ktoré je praktickejšie.

 

Akú kolekciu aktuálne pripravuješ? Bude aj na tvojom e-shope?

Momentálne pracujem na kolekcii jeseň/zima 2021, ktorú odprezentujem na pražskom týždni módy na začiatku mája. Bude to veľmi zaujímavý koncept, pretože bude robený formou “drive-in”, čiže formou letného kina. Niektoré kúsky budú hneď po show dostupné aj na mojom e-shope.

 

A na záver jedna téma, nad ktorou rozmýšľajú mnohé budúce semifinalistky. Ako majú prísť oblečené na kasting a do akej miery si to ty všímaš?

Ja som poznačený svojou prácou, takže si to všímam na sto percent. Odev je súčasť prezentácie každého z nás a povie o nás viac než si myslíme. Dievčatám by som poradil, aby prišli minimalisticky oblečené, nič vulgárne, ale skôr chick. Takže pekné koktejlové šaty alebo úzke nohavice a dobre padnúce sako so zaujímavým topom sú správnou voľbou.

 

 

Zdieľajte