Vizážistka GOSH Copenhagen Veronika Huťková o spolupráci s projektom Miss Slovensko

Prišiel rekordný počet prihlášok do 26.ročníka MISS SLOVENSKO
12. marca 2021
Čo si obliecť na semifinále Miss Slovensko 2021? Radia víťazky 2020
8. apríla 2021
Prišiel rekordný počet prihlášok do 26.ročníka MISS SLOVENSKO
12. marca 2021
Čo si obliecť na semifinále Miss Slovensko 2021? Radia víťazky 2020
8. apríla 2021

Dekoratívna značka GOSH Copenhagen spolupracuje s projektom Miss Slovensko od roku 2013. V rozhovore pre náš web hovorí aj o tom, čo sa dievčatá počas beauty príprav naučia, ktoré víťazky si doteraz pamätá ešte z kastingu či ako sa zmenila starostlivosť mladých dievčat o pleť. V rozhovore tiež prezradila svoje odporúčanie proti opuchnutým očiam. Nám sa s tímom Gosh Copenhagen veľmi dobre spolupracuje a svedčí o tom aj partnerstvo, ktoré trvá doteraz.

 

Foto: Igor Dian

Veronika, ty sa o finalistky staráš od samého začiatku. S akými očakávaniami si vstupovala do tejto súťaže?

Rok 2013 bol prelomový, pretože v tomto roku sme pokračovali v rozbehnutých projektoch z predchádzajúcich rokov a ďalšie spolupráce pribúdali. A projekt Miss bol už len čerešničkou na torte. S brand manažérkou, ktorá to celé „upiekla“ a s celým tímom vizážistiek GOSH Copenhagen sme sa snažili spraviť všetko najlepšie, ako sme vedeli a nesklamať organizátorov. Asi sa nám to podarilo, pretože sme s projektom spojené už krásnych 8 rokov a vždy sa tešíme na nový ročník. Po tých rokoch sme už taká Miss Family a s menšou obmenou do stabilného tímu okrem nových finalistiek pribúdajú aj noví partneri, preto je každý rok nový zážitok, nová výzva a nové nezabudnuteľné chvíle.

Aké najčastejšie otázky majú na vás finalistky, keď vám ich zveríme do rúk?

Každá z doterajších finalistiek sa nás spýtala, ako ich budeme líčiť, lebo ona sa líči „takto“ a jej to najviac pristane. Snažíme sa dievčatám vysvetliť, že toto je súťaž krásy, kde sú všetky na jednej štartovacej čiare a žiadnu z nich neuprednostňujeme. Líčime ich v rovnakom štýle s tým, že s malou odchýlkou zvýrazňujeme na dievčatách to, čo majú dominantné. Či sú to oči, pery alebo samotné črty tváre. Musí to byť neutrálne ale dostatočne výrazné na to, aby sme vyzdvihli ich prirodzenú krásu.

Čo si ako vizážistka všímaš pri prvom kontakte s dievčatami?

Môj prvý kontakt s dievčatami je najskôr pozorovací. Študujem si jej pleť, tvar a farbu očí, tvar úst a pod. A keďže s nimi budem tráviť niekoľko nasledujúcich mesiacov postupne zisťujem, čo jej najviac pristane, prípadne im poradím a vysvetlím, čo by mali zmeniť. Niekedy vedia maličkosti vyčariť veľký zázrak. Po čase sa snažím s nimi skamarátiť, lebo ja mám rada, keď s dievčatami môžem počas líčenia komunikovať. Tým, že sme s kolegami kaderníkmi prví ľudia, s ktorými začínajú pracovný deň, snažím sa s dievčatami nájsť spoločnú tému na debatu, počas ktorej sa uvoľnia a opadne z nich stres, a na fotenie alebo rozhovor pre médiá už idú s úsmevom na tvári.

Foto: Peter Stas

 

GOSH je s nami už pri semifinále, kedy sa finalistky môžu poradiť, ale aj pod vaším dohľadom upraviť. Pamätáš si na niektorú z dievčat, ktorá tak prišla a napokon aj postúpila?

Niekoľko rokov sa semifinálové kolá konali vo väčších mestách, preto mám stále v živej pamäti keď prišli na casting Lujza Straková, Petra Denková (dnes už Sliacka), Kristína Činčurová, a vtedy sme si s mojou kolegyňou Mijou (pozn.redaktora Miriam Tobiášovou) , s ktorou projekt robíme spolu od samého začiatku povedali, že tieto dievčatá budú určite vo finále. To boli samozrejme len naše tipy, ale dievčatá boli aj osobnostne také výrazné, že iné sme si nepripúšťali. A ako isto vieme, práve tieto dievčatá mali veľký úspech. Tiež si pamätám, keď sme sa s Jankou Slačkovou stretli na jednej módnej prehliadke a nahovárala som ju, aby sa prihlásila na casting. V tom čase nebola veľmi presvedčená, že to chce skúsiť, ale o to bolo moje prekvapenie väčšie, keď sme vošli do miestnosti, kde pripravujeme finálovú dvanástku na prvé predstavenie novinárom a ona tam bola vysmiata a čakala na moju reakciu,  keď ma uvidí.

Počas sústredení robíte pre finalistky workshop, čo sa týka líčenia i starostlivosti o pleť. Zmenilo sa povedomie o starostlivosti o pleť od roku 2013? Sú dievčatá viac informované?

Naše prvé workshopy začínali vždy s teóriou o starostlivosti o pleť. Niektoré o starostlivosti vedeli viac, niektoré menej, preto sme to potrebovali dostať na správnu mieru, aby sme vedeli dievčatám povedať pár základných krokov a tipov, čo musia pre svoju pleť spraviť každý deň, aby boli stále také krásne. Realizovali sme ukážku líčenia, aby vedeli správne postupovať pri každodennej rutine a použili tie správne „líčiace“ produkty. Po pár rokoch sa to zmenilo, keďže sila internetu je obrovská a dievčatá si už vedia poradiť aj samé. Podľa tutoriálov sa naučili krásne sa nalíčiť, takže naše rady sú už skôr len o odstránení chýb, ktorým by sa mali vyvarovať. Najčastejšie im poradíme a ukážeme produkty, ktoré sú pre ne najvhodnejšie. Z času na čas sa vo finálovej dvanástke objaví slečna, ktorá líčenie dovtedy ignorovala a nepoužívala ho, pretože sa roky venovala športovej aktivite a svet krásy pre ňu nebol až taký dôležitý. Vtedy je až neuveriteľné sledovať, ako sa za pár mesiacov aj s našimi radami stáva zo športovkyne modelka.

Ako ty vnímaš projekt Miss Slovensko? Vnímaš ho ako súťaž vo fyzickej kráse?

Všetci vieme, že projekt Miss Slovensko je o kráse mladých dievčat, takže by som klamala, keby som hovorila, že v prvom momente nepozerám na fyzickú krásu jednotlivých dievčat. Ale čo je to fyzická krása a ako ju vieme ohodnotiť alebo zmerať? My z pozícií vizážistiek vieme, že každá žena je krásna, len sa musí vedieť správne upraviť. Ja vnímam projekt Miss ako súlad fyzickej krásy spojenej s inteligenciou. V dnešnej dobe vedia dievčatá využiť svoju krásu viac, keď zúročia aj svoje vzdelanie. Máme pár príkladov finalistiek, ktoré využili tieto dva aspekty a sú veľmi úspešné. S týmito dievčatami mám aj po niekoľkých rokoch stále veľmi pekný vzťah, čomu sa veľmi teším.

 Značka GOSH pravidelne vyhlasuje aj svoju Miss GOSH. Ako je spokojná vaša centrála v Dánsku?

Od vyhlásenia prvej Miss GOSH Karolíny Chomistekovej je naša centrála v Dánsku vždy zvedavá, ako to v aktuálnom ročníku dopadne. Na centrále tipujú svoju víťazku a v napätí očakávajú, či sa hlasujúci na našej webovej stránke www.goshcosmetics.sk zhodnú s víťazkou, ktorú vyberá odborná porota, a či ten ich tip bol rovnaký. Zatiaľ zožala najväčší úspech Miss GOSH 2018 Katarína Očovanová, ktorú si vybrali pre vianočnú kampaň v Anglicku.

Aké líčenie máš rada ty osobne pre seba?  Kedy sa cítiš dobre.

Odhliadnuc od „covid doby“, ktorú tu teraz máme, sa najlepšie cítim v jednoduchom „nude“ make-upe. Na pleť používam make-up so stredne krycou schopnosťou, lícne kosti si zvýrazňujem kontúrovacou paletkou, ktorá obsahuje aj rozjasňovač. Obočie je pre mňa základ, preto si ho upravujem paletkou a ceruzkou na obočie, oči si zvýrazňujem tvarujúcou maskarou a rozmazanou ceruzkou na oči. Pery si vypĺňam kontúrovacou ceruzkou a matnejším rúžom na pery. Vtedy mi vydrží rúž na perách oveľa dlhšie. Už  mi však chýba „vyčariť si“ výraznejší make-up, pekne sa obliecť a stretnúť sa s priateľmi.

Tvoj obľúbený produkt, ktorý používaš už roky?

Obľúbených produktov mám, samozrejme, niekoľko, ale okrem GOSH riaseniek je môj TOP produkt  kontúrovacia paletka GOSH Contour´n Strobe Kit. Je to multifunkčná paletka, ktorá mi nahradí púder, bronzer aj rozjasňovač.

Už rok nosíme rúška a rúže či lesky, ktoré všetky z GOSHu milujeme, išli trošku do úzadia. Na druhej strane si viac líčime oči. Ako na to reflektovala vaša značka, ktorá každú chvíľu ponúka nové produkty?

Každá dekoratívna značka sa musela tejto situácii prispôsobiť a majitelia značky GOSH Copenhagen takisto nezaháľali. Minulý rok sme na trh uvádzali produkty určené na úpravu obočia a keď sme dali na chvíľku rúška z tvárí dole, tak sa dámy mohli tešiť novým matným rúžom v luxusnom balení.

Na čo sa môžeme tešiť v najbližších mesiacoch?

V najbližších mesiacoch pribudnú na slovenský trh farebné matné ceruzky GOSH Matte Eye Liner a klikacia maskara na riasy GOSH Just Click It!

Aký je tvoj rituál, čo sa týka starostlivosti o pleť?

Môj každodenný rituál je ranné čistenie pleti. Bez toho si na pleť neaplikujem výživné sérum, ani očný a pleťový krém. Večer tento proces zopakujem s tým, že k nemu pridávam 1x do týždňa peeling a 2x do týždňa doprajem pleti výživnú alebo hydratačnú masku.

Máš nejaký dobrý trik, ako napríklad lepšie pripraviť pokožku pred líčením?

Večer pred samotným líčením odporúčam dámam dopriať pleti jemný peeling a výživnú alebo hydratačnú masku. Nedoporučujem piť vodu po 20. hodine, pretože by na druhý deň mohli mať kruhy pod očami, a to predsa žiadna z nás nechce.

Zdieľajte