Ako si finalistky poradili s „bonnes manières“

Oficiálne portréty finalistiek Miss Slovensko 2019
8. februára 2019
Návšteva finalistiek súťaže Miss Slovensko 2019 v centre Náruč
19. februára 2019
Oficiálne portréty finalistiek Miss Slovensko 2019
8. februára 2019
Návšteva finalistiek súťaže Miss Slovensko 2019 v centre Náruč
19. februára 2019

Kedy, a či vôbec, si môže dovoliť mladé dievča navrhnúť tykanie, ako správne stolovať, či ako si poradiť s povinným dresscodom pri spoločenských podujatiach? Aj na tieto otázky dostali finalistky Miss Slovensko 2019 odpoveď v rámci vzdelávacieho workshopu Spoločenská etiketa, ktorý počas ich druhého sústredenia viedla uznávaná slovenská protokolistka Katarína Diková Strýčková.

Človek sa neustále učí a pre každú mladú dámu sú základy spoločenskej etikety veľkým prínosom. To, ako sa správame na verejnosti, ale i voči druhým, reprezentuje nás samých a v zahraničí aj krajinu, z ktorej pochádzame. Práve správna komunikácia a správanie podľa spoločenskej etikety budú pre slovenské finalistky dôležitou súčasťou pôsobenia na svetových súťažiach Miss, ale aj v súkromnom živote.

Katarína Diková Strýčková pôsobila desať rokov na Britskom veľvyslanectve v Bratislave a takmer 5 rokov riadila odbor zahraničných vzťahov a protokolu v Národnej rade Slovenskej republiky. Ako konzultant pracovala pre viacero medzinárodných spoločností a privátnych klientov a je odborníčkou na kráľovskú etiketu.

,, Som presvedčená, že v dnešnej dobe, kedy vo verejnom živote často vidíme hrubé až vulgárne správanie, je dôležité vytrvalo pracovať na protipóle a kultivovať v sebe povestné „dobré spôsoby“, slušnosť, ohľaduplnosť a jemnocit. Navyše si myslím, že voči súťažiam krásy existujú v našej spoločnosti veľké predsudky: že vybraté dievčatá sú síce krásne, ale to je vraj všetko. Tieto mladé ženy sú dôkazom, že to nie je tak. Preto som veľmi rada, že som prijala túto profesionálnu výzvu byť súčasťou Miss Slovensko. Verím, že pre všetky finalistky bude veľkým plus nežiť len krásou, ktorá im bola daná, ale aktívne sa vzdelávať, kultivovať svoje vystupovanie a trénovať svoju vnímavosť voči ostatným,“ uviedla Katarína Diková Strýčková

Pre mladé Slovenky, ktoré sú pod drobnohľadom verejnosti a budú reprezentovať svoju krajinu aj v zahraničí, bolo stretnutie s ňou nezabudnuteľné.  S Katarínou Dikovou Strýčkovou sa napokon dievčatá ešte minimálne raz stretnú. Bude totiž členkou hlavnej poroty finálového večera Miss Slovensko 2019, ktorý odvysiela televízia JOJ.

Zdieľajte