MISS SLOVENSKO 2018 Dominika Grecová sa chystá na Miss World

Víťazky súťaže Miss Slovensko odchádzajú do sveta. S čím pocestujú na medzinárodné súťaže MISS?
17. októbra 2018
Vicemiss Radka Grendová na svetovej súťaži Miss International 2018 v Japonsku
2. novembra 2018
Víťazky súťaže Miss Slovensko odchádzajú do sveta. S čím pocestujú na medzinárodné súťaže MISS?
17. októbra 2018
Vicemiss Radka Grendová na svetovej súťaži Miss International 2018 v Japonsku
2. novembra 2018

Pôvabná Miss Slovensko 2018 Dominika Grecová odcestuje už o pár dní na svetovú súťaž Miss World, ktorá sa aj tohto roku uskutoční v juhočínskom meste Sanya. Viac ako 100 delegátok z rôznych krajín sveta čakajú štyri týždne plné programu i čiastkových súťažných disciplín.

Miss Slovensko 2018 sa preto už niekoľko mesiacov pod dohľadom odborníkov starostlivo pripravuje. ,,Od leta chodím na hodiny angličtiny. Hoci som ju učila v škole a bola aj na jazykovom pobyte v Anglicku, pre svoj dobrý pocit som sa prihlásila aj na konverzácie v Bratislave. Už prvá dokrútka, ktorú sme posielali organizátorom bola v angličtine a v tomto jazyku budem komunikovať celý mesiac, takže treba byť naozaj pripravený. Chodím na hodiny scénického i ľudového tanca a zlepšujem si tiež kondíciu pre športovú disciplínu,“ hovorí Dominika, ktorú na Miss World oblieka viacero slovenských dizajnérov.

Model na čiastkovú súťaž Fashion Designer of Miss World 2018 si Dominika vybrala od uznávanej módnej návrhárky Jany Jurčenko, ktorá spolu s Máriou Feketeovou, pripravila šaty a šperky aj pre ďalšie dve Slovenky, reprezentujúce nás na svetových súťažiach Miss International a Miss Supranational. O komplet v štýle smart casual, v ktorom Dominika absolvuje pohovor s porotou, pochádza od slovenskej dizajnérky Zuzany Hakovej. Finálové šaty jej pripravuje salón Wem a doplnia ho šperky od slovenských výrobcov Loretta.  Národný kostým – ľudový kroj – vybrala našej reprezentantke Iveta Smileková, z predajne Detvianske ľudové umenie.  Aj tento rok sa o dievčatá z Miss Slovensko postarala vicemiss z roku 2015 Petra Sliacka Denková, ktorá vlastní už dve predajne spoločenských šiat  SUAY – v Nitre a v Banskej Bystrici.

Na svetovú súťaž Miss World povezie Dominika Grecová aj dve ručne vyrobené diela z ateliéru Gordana Glass. Jedno z diel sa bude dražiť počas charitatívneho večera na Miss World a druhé je určené pre riaditeľku súťaže Juliu Morley. ,,Súťaž Miss World je do veľkej miery orientovaná na charitu a práve na ňu poputuje aj výťažok z medzinárodnej dražby, do ktorej sa Dominika zapojí s dielom svetoznámej umeleckej sklárky Gordany Turuk.

Delegátky súťaže  Miss World 2018, ktorej finále sa uskutoční 9. decembra, sa rozhodli obdarovať aj zástupcovia slovenských dizajnových ponožiek – Fusakle. ,,Celý kolektív 120 dievčat je z organizačných dôvodov rozdelený na niekoľko skupín, ktoré majú vždy svoj program. Verím, že sa týmto slovenským dizajnovým kúskom, na ktorých je slovenský znak i Bratislavský hrad, potešia,“ hovorí s úsmevom Dominika, ktorá sa už na svoje spolusúťažiace teší.

A my len pripomíname, že ďalší ročník súťaže Miss Slovensko odštartuje už onedlho.

Zdieľajte