Missky z celého sveta zavítali do japonskej školy. Privítanie bolo veľkolepé.

FOTOGALÉRIA: Bratislavské módne dni v Prahe
17. októbra 2016
Michaela Meňkyová sa vrátila z Japonska. Pre joj.sk prehovorila o svojich dojmoch
29. októbra 2016
FOTOGALÉRIA: Bratislavské módne dni v Prahe
17. októbra 2016
Michaela Meňkyová sa vrátila z Japonska. Pre joj.sk prehovorila o svojich dojmoch
29. októbra 2016

Program na súťaži Miss International 2016, na ktorej nás zastupuje prvá vicemiss Slovensko 2016 Michaela Meňkyová, je poriadne nabitý! Krásne zástupkyne z viacerých krajín sveta pozývajú v Japonsku, kde sa súťaž koná, na rôzne zaujímavé miesta.  ,,Je nás tu viac ako sedemdesiat, takže tvoríme skutočne výraznú skupinu, ktorá púta pozornosť kamkoľvek sa pohne,“ hovorí s úsmevom Michaela.

Dievčatá sa za ostatné dni učili napríklad robiť tradičný zelený čaj, navštívili World square so všetkými kútmi sveta a veľmi zaujímavá bola aj výroba japonských bábik. ,,Zatiaľ mám ale asi najkrajšie spomienky na predstavovanie národných krojov a potom z miestnej školy, na ktorej sme boli veľkolepo privítané. Deti si nás potom po jednej rozdelili do tried a mali pripravené základné otázky – odkiaľ som, čo robím, kde študujem. Boli veľmi milé a maximálne disciplinované. Všetko malo svoj harmonogram a rešpektovali ho,“ povedala v telefonickom rozhovore Michaela, ktorá si atmosféru svetovej súťaže skutočne užíva.

Súťažiace sú podľa jej slov priateľské, ale najviac má blízko k svojej spolubývajúcej, zástupkyni Nórska. ,,Sme na rovnakej vlne, máme sa o čom porozprávať a hlavne vieme obidve dobre po anglicky, takže ani jazyková bariéra nie je problém,“ dodala Meňkyová, ktorá už v prvých dňoch na Miss International získala ocenenie Panasonic Beauty Ambasador a vynikla v krásnom slovenskom kroji od Parta-Slovenské ľudové umenie.

Finále súťaže Miss International sa  uskutoční koncom októbra, priamo v Tokiu. Michaela ešte predtým vystúpi so svojou voľnou disciplínou, v rámci ktorej predvedie jive. Pred odchodom na svetovú súťaž Miss International jej choreografiu zostavila Katarína Štumpfová. ,,Na súťaž Miss International budem určite spomínať celý život. Už od cesty sem som zisťovala koľko je vo mne sily a schopnosti vyriešiť aj na prvý pohľad nevyriešiteľné. Tu som spoznala veľa zaujímavých miest i ľudí a len si potvrdila, že mať vrodenú disciplínu a úctu k druhým je základ. V Japonsko si to veľmi vážia,“ dodala Michaela.

 

Zdieľajte