Na preventívnu prehliadku sa vybrali spoločne

Víťazka titulu Miss Slovensko 2016 získa vaňu plnú sektu
5. apríla 2016
Misskovská promenáda na Hrebienok
12. apríla 2016
Víťazka titulu Miss Slovensko 2016 získa vaňu plnú sektu
5. apríla 2016
Misskovská promenáda na Hrebienok
12. apríla 2016

V skupine je väčšia sila a s kamarátkou po boku sa aj so strachom bojuje lepšie. Presvedčili sa o tom finalistky súťaže Miss Slovensko, keď nedávno s malou dušičkou, ale odhodlane absolvovali vyšetrenie materských znamienok.

Preventívne, pred blížiacim sa letom. ,,Aj súťaž Miss Slovensko chce učiť mladé dievčatá, že prevencia je základ a môžu ňou predchádzať vážnym zdravotným rizikám,“ povedala riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková.

Kliniku Dermarevolta v Jarovciach pri Bratislave si vybrali kvôli najnovším technológiám a odborníkom, ktorí sú uznávaní v celosvetovom merítku.  Špeciálne doktorka Zuzana Kardošová mala plné ruky práce. Dôkladne vyšetrila každú jednu finalistku a každej osobitne ukázala možnosti digitálneho  dermatoskopu, umožňujúceho vyšetriť znamienko až so 120-násobným zväčšením. ,, Pre laika je zložité a často nebezpečné stanoviť si diagnózu sám. Aj preto platí, že jedna zbytočná návšteva u dermatológa je lepšia ako zanedbané ochorenie,“ povedala Kardošová.

Žiadne vážne nálezy sa počas vyšetrení finalistiek Miss Slovensko nepotvrdili a dievčatá odchádzali z kliniky s úsmevom na tvári. ,,O dievčenských skupinkách sa hovorí všeličo, ale ako sa ukázalo, mnoho vecí sa dá zvládnuť s väčším pokojom. Dievčatá sa navzájom pred vyšetreniami podporovali a to je fajn,“ dodala Chomisteková.

Zdieľajte