16 rád, ako sa pripraviť na kasting súťaže Miss Slovensko 2016

Karolína Chomisteková o ďalšom ročníku súťaže Miss Slovensko
24. decembra 2015
Kastingy štartujú v stredu. Kto bude v porote?
11. januára 2016
Karolína Chomisteková o ďalšom ročníku súťaže Miss Slovensko
24. decembra 2015
Kastingy štartujú v stredu. Kto bude v porote?
11. januára 2016

kastingy-miss-2016

 

 

Kastingy na súťaž Miss Slovensko štartujú už 13. januára. V štyroch mestách bude dievčatá do semifinálového kola vyberať kastingová porota na čele s riaditeľkou súťaže Karolínou Chomistekovou. Základné kritériá sú dané. Ako sa  však na kasting pripraviť a ako bude prebiehať? Tu je 16 rád k roku 2016 🙂


   

1.    Registrácia
Po príchode na miesto konania Vás privítajú naše hostesky, ktoré si zaregistrujú vaše údaje, dajú Vám dotazník a pridelia poradové číslo. Každá z adeptiek dostane magazín Eva, takže kým sa dostanete na rad, môžete si v kľude čítať, že stres je úplne zbytočný.

2.    Ako dlho trvá kasting?
Závisí, ako si dáte na čas. Dievčatá, ktoré prídu medzi prvými vedia rozhodnutie o tom, či postupujú do semifinále približne do hodiny. Ak postúpite, verte, že to s vami vyzerá veľmi dobre. Nikoho nechceme preháňať na semifinálový kasting do Bratislavy zbytočne! Ak nepostúpite, berte to tak, že o rok je šanca opäť a život ide ďalej.

3.    Psychická podpora

Vezmite na kasting svoju najlepšiu kamarátku, mamu či kamaráta alebo priateľa. Prípadne inú osobu vášmu srdcu blízku, ktorá Vás určite podporí.

4.    Niečo na zahriatie
Nie, nemyslíme tým žiadne alko-tekuté nápoje:) Ale…keďže je január a jednou z kategórií, ktoré dievčatá musia absolvovať je promenáda v plavkách, je dobré mať po ruke dlhší teplý sveter alebo pončo. Promenáda sa síce koná v uzavretej vyhratej miestnosti, ale vo foayeri môže byť chladnejšie. Takže si sebou zoberte aj čaj v príručnej termoske. A minerálku. Dodržiavať pitný režim je predsa dôležité.

5.    Čo by ste mali povedať pred porotou

Hlavne sa pri vstupe do miestnosti nezabudnite pozdraviť a o tom, že žuvačky k pohovoru nepatria asi ani netreba písať. Pripravte si základné informácie o Vás. Vždy je dobré, ak pridáte nejakú zaujímavosť o sebe. Napríklad, že máte svoj vlastný blog, hráte na hudobný nástroj, prípadne ste majsterkou v niektorom zo športov, fanúšička filmu či divadla a ďalšie veci. Rozhovory s porotou nebude počúvať žiadna ďalšia kandidátka, takže môžete byť úplne v kľude. Budete v miestnosti sama s porotou. Svoje bio si ale radšej pripravte vopred doma aj v angličtine, aby ste potom zo stresu nezabudli aj to, ako sa voláte 🙂

6.    Najčastejšie otázky poroty
Po vašom predstavení sa pýta porota. Otázky sú rôzne, ale vo väčšine prípadov padne síce jednoduchá, ale dôležitá otázka, pri ktorej sa zisťuje, ako veľmi chce daná adeptka do súťaže ísť a ako má svoje ambície v hlave zoradené  či inak povedané ,,upratané“. Tá otázka znie: Prečo by ste sa mala práve vy stať Miss Slovensko? A potom nasleduje ďalšia otázka: Aká by mala byť Miss Slovensko? Verte, že túto otázku sa Vás v prípade postupu opýta ešte ďalších 5 novinárov. Treba sa na ňu pripraviť. Vyhráva dôvtip, pretože práve tak si Vás ľudia ľahšie zapamätajú. Nečudujte sa tiež, keď sa Vás porota opýta na váš obľúbený vtip či životné motto. Aj tým sa dá všeličo zistiť. Skúste si pripraviť naozaj niečo originálne.

7.    Outfit je dôležitý

Oblečením sa dá vyjadriť veľa, ale aj veľa pokaziť. Napovie niečo o vašom vkuse, štýle, ale aj vnútornom rozpoložení. Nie, nejdete na oficiálny pracovný pohovor, ale ak chcete pred porotou zapôsobiť, vyťahané a sto krát opraté tričko, mikinu či sveter radšej nechajte doma. Ak už nemáte doma žiadne, na túto príležitosť vhodné šaty, zvoľte skôr športovú eleganciu. A ďalší bod k dobru je váš 🙂

8.    Líčenie nepreháňať, ale ani nepodceniť
Na každom kastingu Miss Slovensku budú aj tento rok vizážistky značky GOSH Copenhagen. Sú to šikovné profesionálky, ktoré vám poradia, prípadne vás trošku prepúdrujú, dodajú lesku na pery, prifarbia líčka. Spoľahnite sa v prvom rade na seba, ale aj na nich. Vedia, ako vám pomôcť. Nezabudnite tiež na umyté a upravené vlasy.

9.    Kastingové plavky
Tak tie si budete pamätať ešte dlho ako ,,kastingové“ 🙂 Vezmite si svoje obľúbené dvojdielne plavky, v ktorých vyzeráte dobre. Len taká malá rada – po vianočných sviatkoch si ich radšej doma vyskúšajte. Teraz hneď!

10.    Topánky k plavkám
Pri promenádach je dôležité, aby ste si bola istá sama sebou. Vezmite si teda lodičky, v ktorých sa vám najlepšie chodí. Hrubé platformy a  krikľavé farby nevyzerajú v spojení s plavkami veľmi lichotivo. Najlepšie sú klasické čierne alebo telové lodičky.

11.    Promenáda v plavkách

Síce obávaná, ale dôležitá súčasť každého kastingu. Choreograf súťaže Peter Varady pri nej zisťuje, ako sa vie dievča pohybovať, aké má držanie tela a čo sa s tým dá za pár mesiacov pred finálovým večerom urobiť. Verte, má dlhoročné skúsenosti a hoci vyzerá trošku prísne, napokon je to každý rok veľký pomocník a priateľ všetkých finalistiek. Ku chôdzi Vám pustí hudbu a celá promenáda trvá cca 2 minúty. Okrem toho sa pri tejto kategórii zisťuje, či dievča nemá výrazné tetovanie či inú/plastickú úpravu tela. Tie v našej súťaži netolerujeme.

12.    Fotografie/Nie selfie

Fotografie, ktoré kandidátky na titul Miss Slovensko predložia porote nemusia byť žiadne profesionálne vychytávky. Je to však vaša prezentácia a preto si prineste aspoň niekoľko fotografií tváre a celej postavy. Selfie v telefóne Vám nepomôžu 🙂

13.     Buďte pozitívna a usmiata. Jednoducho sympatická!

Porota sa na všetky dievčatá teší, pretože ich účasť je istým spôsobom ocenenie našej práce z predchádzajúceho ročníka. Tešte sa aj vy. Už len pocit, že sa snažíte urobiť niečo nové vo vašom živote je veľmi pozitívna skutočnosť! A aby sa nezabudlo, je fajn, keď o ľuďoch v porote niečo viete, aj keď  nemusíte ich bio teraz hľadať na wikipédii. Stačí, aby ste ovládali mená prvých troch víťaziek minulého roka, meno pána Jozefa Oklamčáka (inak najvtipnejší člen poroty), choreografa Petra Varadyho a samozrejme meno riaditeľky projektu Miss Slovensko Karolíny Chomistekovej.

14.    Ako to bude ďalej so školou v prípade postupu?

Zvládli to dievčatá pred Vami, zvládnete to aj vy. Každopádne ak sa dostanete do finálovej dvanástky, všetkým školám píšeme špeciálnu žiadosť o ospravedlnenie ich študentky počas príprav na finálový večer. Tých dátumov nebude až tak veľa, ale predsa. Jedno, osemdňové sústredenie v Ománe, ďalšie týždňové v Chateau Foldváry. Okrem toho dve-tri kratšie, 3-4 dňové stretnutia, ktoré sa aspoň do istej miery snažíme dať na víkend. Mimochodom, do Ománu cestujeme už 8.2.2016!

15.     Veľa neklebeťte

Porozprávať sa s dievčatami pred kastingovou miestnosťou je síce fajn, ale čo všetko sa potom človek dozvie vo vnútri od tých, ktorým ste to hovorili:) Radšej sa zdržte ohovárania, či zbytočného preberania svojich premyslených taktík. Kazíte sebe reputáciu a iným náladu.

16.    Sociálne siete
O svojom postupe do semifinálového výberu dajte pokojne vedieť svojim známym na sociálnych sieťach či blogu. Na instagrame nezabudnite na náš hashtag missslovensko 😉

Tešíme sa na Vás!

Zdieľajte