Lujza Straková po návrate z Miss World: Boli sme skvelý tím!

Víťazkou súťaže Miss World je Španielka
21. decembra 2015
Karolína Chomisteková o ďalšom ročníku súťaže Miss Slovensko
24. decembra 2015
Víťazkou súťaže Miss World je Španielka
21. decembra 2015
Karolína Chomisteková o ďalšom ročníku súťaže Miss Slovensko
24. decembra 2015

lujza miss worldMiss Slovensko 2015 Lujza Straková (21) sa koncom roku 2015 vrátila zo svetovej súťaže Miss World. Takmer štyri týždne v juhočínskom letovisku Sanya, kde sa tento rok konalo aj veľké finále, opisuje ako obdobie, z ktorého si odnáša samé pozitívne spomienky. O pár dní bude v kastingovej porote ďalšieho ročníka súťaže.

S akými pocitmi ste sa vrátili domov, na Slovensko?

Celá súťaž a prípravy na veľké finále Miss World boli až nečakane veľmi príjemné a dostávala som veľa pozitívnej energie. Milo ma prekvapila veľká podpora zo strany Slovenska. Každý deň mi držali palce a písali ľudia, ktorých som dovtedy vôbec nepoznala. A keď cítite takúto podporu, idete do všetkého na 100 percent s radosťou. Nemám skutočne žiadnu negatívnu skúsenosť.

Tipovali ste víťazku Miss World, ktorou sa stala napokon Miss Španielska?

Neviem, či to bolo len tento rok, ale do poslednej chvíle sme nemali žiaden tip na víťazku. S novou Miss World som bola dokonca v jednej skupine a viem, že sa veľmi tešila domov za priateľom. Vôbec si nepripúšťala, že to môže vyhrať.

Aká je?
Je to milé a skromné dievča. Ku všetkým sa správala pred finále veľmi priateľsky. Myslím, že si ten titul zaslúžila.

Na Miss World sa stretlo 114 dievčat z celého sveta. Vyhrať mohla iba jedna. Boli po finále aj slzy?
Ja som bola šťastná, lebo som mala v Číne svoju rodinu a známych, čo sa nie všetkým dievčatám podarilo. Preto som sa cítila fantasticky. Niektoré dievčatá si síce po finále poplakali, že sa neumiestnili, ale myslím, že to každú z nich prejde. Život ide ďalej.

Najťažšie momenty na Miss World?

Také asi ani neboli. Žiadne tréningy od rána do večera. Mali sme čas sa aj porozprávať a viac sa spoznať. Bol to jednoducho mesiac pozitívnych skúseností, zaujímavých výletov, ľudí a našla som si veľa priateľov.

Ako by si porovnala súťaž Miss Slovensko a Miss World?
Je to 10 krát väčšia súťaž ako každá iná národná, v ktorej je maximálne 20 dievčat. Na Miss World sme museli byť stále pripravené na to, že sa môže zmeniť program z minúty na minútu. Zorganizovať viac ako stovku dievčat dá zabrať a my sme museli byť trpezlivé. Boli sme ale skvelý tím a vtedy sa dá všetko ľahšie zvládnuť.

O pár dní začneš vyberať nové adeptky na titul Miss Slovensko 2016. Čo by si im odkázala?
Aby to určite vyskúšali. Treba využiť každú príležitosť, ktorá vám vie v živote niečo dať. Tým, že prídu na jeden z kastingov, ktoré začínajú 13. januára, nič nestratia. Môžu len získať.

Zdieľajte