Petra Denková darovala svoje vlasy onkologickým pacientkám

Krásny úspech Petry Denkovej na medzinárodnej súťaži Miss Supranational
5. decembra 2015
Finále MISS WORLD – 19. decembra
18. decembra 2015
Krásny úspech Petry Denkovej na medzinárodnej súťaži Miss Supranational
5. decembra 2015
Finále MISS WORLD – 19. decembra
18. decembra 2015

petra-denkova-darovala-vlasy

Slovenská druhá vicemiss 2015 Petra Denková sa po návrate zo svetovej súťaže Miss Supranational rozhodla pre radikálny krok. V prospech projektu Ligy proti rakovine – Vystr!haj sa Slovensko, ktorý zbiera vlasy na parochne pre onkologických pacientov, si nechala ostrihať svoju dlhú hustú hrivu o viac ako 40 centimetrov.  Kto konkrétne bude nosiť vlasy najkrajšej Európanky 2015 nie je známe, Petru však teší, že niekomu mohla pomôcť.

,,Rozhodla som sa zhruba pred troma mesiacmi, keď som videla aktivity projektu Ligy proti rakovine – Vystr!haj sa Slovensko. Som rada, že niekomu pomôžu a verím, že inšpirujem aj iných, aby sa do tohto projektu zapojili a pomohli. Pri tejto charite nie sú nutné žiadne peniaze, len dlhé vlasy, ktoré napokon vždy dorastú,“ povedala Petra, ktorá spoznala útrapy onkologických pacientov vo vlastnej rodine. ,,Najskôr bola chemoterapiou liečená moja stará mama, potom sestra a napokon aj otec. Viem, ako najmä na ženy negatívne vplýva, keď stratia pri liečbe vlasy,“ dodala. Petra ani po skrátení účesu nestratila nič zo svojej atraktívnosti. Podľa viacerých jej to ešte dodalo väčší šmrnc.

Z rozhodnutia tohtoročnej vicemiss Slovensko je nadšená aj riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková, podľa ktorej Petra stelesňuje ideu celého projektu – Pomáhať krásou. ,,Petrine rozhodnutie, ktoré prišlo z jej vlastného presvedčenia, nás všetkých veľmi milo prekvapilo. Som rada, že svoje krásne vlasy venovala niekomu, kto sa momentálne kvôli strate vlasov trápi,“ povedala riaditeľka súťaže, ktorá verí, že aj v budúcich ročníkoch sa nájdu dievčatá, ktoré sa budú samé angažovať v tých správnych projektoch. ,,Ja osobne by som vlasy darovala tiež, ale bohužiaľ si ich už asi rok farbím, čo nie je v súlade s podmienkami darcovstva. Chcem ale vyzvať všetky dievčatá, ktoré chcú v živote urobiť takýto dobrý skutok, aby nečakali,“ dodala.

Na výrobu jednej parochne sú potrebné vlasy od troch až štyroch darcov či darkýň  Musia byť minimálne 40 centimetrov dlhé a nefarbené. Výroba jednej parochne pritom trvá zhruba 3 týždne.  ,,Týmto projektom chceme vyzvať všetkých, ktorých táto myšlienka zaujala, aby neváhali a aj takýmto jednoduchým spôsobom podporili ženy s rakovinou. Všetky potrebné informácie nájdu na našej webovej stránke,“ uviedla PR manažérka a koordinátorka projektu Ligy proti rakovine Mirka Džupinová.

Viac informácií na: vystrihajsaslovensko.sk

Zdieľajte