Prípravy na súťaž Miss World vrcholia

Vicemiss Petra Denková cestuje na Miss Supranational
11. novembra 2015
Pred Miss Supranational píše II. vicemiss Petra Denková
15. novembra 2015
Vicemiss Petra Denková cestuje na Miss Supranational
11. novembra 2015
Pred Miss Supranational píše II. vicemiss Petra Denková
15. novembra 2015

lujza-strakovaVíťazka súťaže Miss Slovensko 2015 Lujza Straková odcestuje 20. novembra na prestížnu svetovú súťaž krásy MISS WORLD. Slovensko bude reprezentovať na 65. ročníku tejto súťaže, ktorá sa uskutoční v juhočínskom meste Sanya. Zúčastnia sa ho víťazky titulu Miss zo 113 krajín sveta.

Súťaž Miss World, ktorej riaditeľkou je Julia Morley, patrí k najuznávanejším svetovým súťažiam ženskej krásy a každý rok pozostáva z niekoľkých disciplín. Nakoľko sa na nej stretnú tie najkrajšie ženy jednotlivých krajín, dôraz sa už nekladie na krásu či postavu jednotlivých kandidátok, ale skôr na ich ženskú silu, empatiu, dobročinnosť, talent a vytrvalosť. Delegátky ich môžu predviesť v každej jednej disciplíne a pritom získať body k umiestneniu v konečnom semifinále. Dievčatá z celého sveta si počas mesačného pobytu na Miss World zmerajú sily v športovej disciplíne, talentovej disciplíne, predstavia svoje charitatívne zameranie, mediálnu podporu krajiny, ale aj tvorbu domácich módnych dizajnérov.

Dôležitou súčasťou súťaže je aj predstavenie národných krojov, národného tanca a slávnostný medzinárodný charitatívny večer. Na ten Miss Slovensko 2015 Lujza Straková povezie unikátny dar. Pozlátený tombakový set limitovanej edície medailí s názvom Pápeži v dejinách, ktorých autorkou je akademická sochárka Ľudmila Cvengrošová.

Miss Slovensko 2015 Lujza Straková bude v rámci talentového večera vystupovať so scénickým tancom na tému Slovenského národného povstania, ktorú pre ňu pripravili v Divadle Štúdio tanca Banská Bystrica. ,,Je pre mňa česť predviesť pred medzinárodnou talentovou porotou tanečnú choreografiu, ktorá má spojitosť so slovenskou históriou. Trénovala som ju viac ako tri mesiace, dala do tréningov všetku silu a verím, že porotcov zaujme,“ hovorí Lujza, ktorá sa v minulosti venovala baletu a k tancu má blízko.

Finálový model, ktorý si naša reprezentantka oblečie počas záverečného večera Miss World, pochádza od módnej dizajnérky Viery Futákovej, ktorá Lujzu zásobila aj ďalšími na mieru šitými modelmi. ,,S Vierkou Futákovou spolupracujeme už dlhšiu dobu a cítim sa v jej modeloch veľmi prirodzene, žensky. Spolupracovali sme pri celkovom nápade, ale dala som si aj poradiť. Najmä čo sa týka farby týchto šiat, “ hovorí Lujza Straková.

Jedným z dôležitých kúskov na Miss World, v ktorom budú súťažiace reprezentovať módne trendy svojej krajiny v disciplíne Top Fashion, pochádza tiež z dielne tejto návrhárky. Na takmer mesačný pobyt jej však zapožičali šaty aj ďalší módni návrhári a v batožine slovenskej krásky nebude chýbať ani nádherný slovenský kroj, ktorý pochádza zo spoločnosti PARTA – Slovenské ľudové umenie.

Finálový večer MISS WORLD sa uskutoční 19. decembra v Beauty Crown Grand Theatre, ktorý sa nachádza v rezorte Beauty Crown Sanya China a Lujzu prídu podporiť jej najbližší. ,,Podpora zo strany rodiny je vždy najdôležitejšia a som veľmi rada, že sa našim podarí prísť. Hoci bude na Slovensku vrcholiť predvianočná horúčka. Zúčastniť sa súťaže Miss World sa však každému podarí len raz v živote. Tak si to chcú so mnou užiť,“ dodala Straková.

Prvý ročník súťaže o najkrajšie dievča sveta sa uskutočnil v roku 1951 vo Veľkej Británii, kde sa až do roku 1989 súťaž aj pravidelne konala. Stúpajúci záujem médií a verejnosti sa pričinil o vysokú sledovanosť, ktorá v jednotlivých ročníkoch dosiahla až 3 miliardy divákov. Slovensko na Miss World v posledných rokoch úspešne reprezentovali Karolína Čičátková, Andrea Verešová , Janka Horečná, Jana Ivanová, Eva Verešová, Adriana Pospíšilová, Mária Sándorová,Ivica Sláviková, Magdaléna Šebestová, Veronika Husárová, Edita Krešáková, Barbora Franeková, Marína Georgievová, Michaela Ňurciková a Kristína Krajčírová. V roku 2013 zastupovala Slovenskú republiku na Miss World Karolína Chomisteková. Aj vďaka skvelým výsledkom v jednotlivých disciplínach (Beach Fashion, Talent, Šport) sa umiestnila ako prvá zo Sloveniek v TOP 20 najkrajších žien sveta. Ako prvá tiež prezentovala národný tanec počas finálového priameho prenosu. V roku 2014 reprezentovala Slovensko na 64. ročníku Miss World Laura Longauerová a v roku 2015 bude za naše farby vystupovať Miss Slovensko 2015 Lujza Straková.

O jej prípravách a účasti na tejto súťazi sa môžu fanúšikovia dozvedieť aj na oficiálnom facebookoom MW profile našej krajiny Miss World Slovakia.

Zdieľajte