Prvá vicemiss Slovensko 2015 Barbora Bakošová odchádza na Miss International

Veľká módna prehliadka slovenských dizajnérov aj s modelkou Karolínou Chomistekovou
14. októbra 2015
Ako vznikali finálové šaty Barbory Bakošovej na Miss International?
16. októbra 2015
Veľká módna prehliadka slovenských dizajnérov aj s modelkou Karolínou Chomistekovou
14. októbra 2015
Ako vznikali finálové šaty Barbory Bakošovej na Miss International?
16. októbra 2015

barbora-bakosova-odchadza-na-miss-internationalSvetové súťaže krásy začínajú. Prvou adeptkou, ktorá bude projekt Miss Slovensko reprezentovať vo svete, je I. vicemiss Slovensko 2015 Barbora Bakošová.

Študentka divadelného manažmentu odchádza v piatok 16. októbra do Japonska, kde sa bude konať už 55. ročník Miss International. Do krajiny vychádzajúceho Slnka pritom nejde po prvý raz. Už v minulosti tam strávila niekoľko mesiacov ako modelka. ,,Do Tokia sa teším a napriek tomu, že už som Japonsko navštívila, čakajú ma tri týždne niečoho úplne nového. Od svojej predchodkyne Lucie Semankovej som počula len samé dobré referencie a žiť takmer 20 dní v skupinke niekoľkých desiatok dievčat z celého sveta bude určite zaujímavé,“ hovorí 19-ročná Bakošová.

Pred odchodom na svetovú súťaž absolvovala tradičný fitting oficiálnych kostýmov, ktorý sa uskutočnil v priestoroch bratislavského salónu Xoxo Body & Mind.  Model, v ktorom vystúpi počas finále, ale aj niekoľko koktejlových šiat pochádza z dielne Factory WTF. Dlhé šaty sú ručne maľované podľa motívov slovenského výtvarníka Viktora Freša. Ďalším spoločenským modelom sú biele hodvábne šaty od slovenskej módnej návrhárky Zlatici Hujbertovej, ktorá Bakošovej tiež na súťaž venovala niekoľko koktejlových šiat. ,,Ku každému modelu patria topánky, takže budem poriadne nabalená. Ale s jednými teniskami by som asi na svetovej súťaži krásy nepochodila. Okrem toho nemám rada balerínky, takže si beriem najmä topánky na vysokom opätku ako správna dáma,“ dodala s úsmevom Barbora. Doplnkami vyzbrojila našu súťažiacu Linda Hudecová, tvoriaca pod značkou Linda´s Dream.

Jednu zo samostatných kategórií Miss International tvorí aj prehliadka národných kostýmov. Na tú si Bakošová vezie kroj, ktorý má svoj príbeh. ,,Je to historický kúsok. Vydávala sa v ňom prababička mojej kamarátky, ktorej sa určite ani nesnívalo, že raz pocestuje do Japonska.  Pre mňa je to taký talizman,“ dodala.  Milovníčka tanca i jógy sa na súťaž pripravovala aj po fyzickej stránke. Keďže ale cvičí pravidelne, nijako špeciálne nemusela svoje návyky meniť. Čo sa týka voľnej disciplíny, podobne ako jej predchodkyňa Lucia Semanková, by chcela na Miss International zaujať spevom, ktorému sa stále aktívne venuje.

V batožine slovenskej krásky nebudú chýbať ani symbolické darčeky. Medzi nimi klasická slovenská valaška. O tom, aký dlhý čas v krajine vychádzajúceho Slnka napokon zostane, rozhodne až finále súťaže Miss International. Ak by totiž vyhrala, jej pobyt sa automaticky predĺži. Finále 55. ročníka sa uskutoční 5. novembra 2015 v Tokiu.

O niekoľko dní sa do sveta chystajú aj ďalšie víťazky súťaže Miss Slovensko. Lujza Straková pocestuje na Miss World do Číny a II. vicemiss 2015 Petra Denková na Miss Supranational do Poľska. Držíme im palce!

Zdieľajte