Tohtoročná víťazka titulu MISS PRESS 2015 Adriana Hodossyová získala okrem víkendového pobytu v popradskom AquaCity aj špeciálnu cenu, ktorú pre ňu prichystala umelecká cukrárka Petra Zváčová. Tá pre finalistku, za ktorú hlasovalo najviac novinárov, pripravila unikátnu tortičku s jedlou črievičkou, zdobenú jedlými šperkami a zlatom.
Podobné šperky pripravila Petra Zváčová vo februári tohto roka pre fotenie prvých oficiálnych portrétov finalistiek Miss Slovensko 2015. ,,Na fotenie som urobila diadém, náušnicu, náramok a hrebeň do vlasov. Vymodelovala som jedlé luxusné kvety, konvalinky, hortenzie, ruže, čerešňové kvety a ďalšie ozdoby. Tie som následne doladila jedlým sprejom zo zlata, aby mali bohémsky starogrécky nádych,“ prezradila umelkyňa, ktorá sa jedlé kvety naučila vytvárať v Anglicku pod dohľadom profesionálov, akým je napríklad Tony Warren, viacnásobný autor a spolupracovník presláveného Alana Dunna. Práve tam získala medzinárodný titul Master PME. ,,Pri tvorbe jedlých šperkov pre finalistky Miss Slovensko som sa inšpirovala v prírode a umeleckých dielach, napríklad sochách a obrazoch s antickou tematikou. Milujem umenie, veľmi rada si prezerám obrazy slávnych maliarov a prešla som si všetky slávne svetové múza. Inšpiráciou mi boli najmä Rubensove obrazy,“ uviedla slovenská cukrárka, ktorá pôsobila okrem Anglicka v Dubaji či v Peru. Zúčastnila sa aj na fotení a dievčatá sú podľa nej veľmi príjemné a krásne. „Sú naozaj nádherné, bolo vidno, že sa z nich stávajú profesionálky a pod dohľadom Karolíny Chomistekovej aj pravé Missky,“ dodala Petra Zváčová.