Laura Longauerová: Mám taký zdravý strach, ktorý by som skôr nazvala zodpovednosťou

Miss Sympatia si kvôli novému skútru urobí vodičský preukaz
15. apríla 2014
Miss Slovensko na Family Garden Party spoločnosti FALCK
20. mája 2014
Miss Sympatia si kvôli novému skútru urobí vodičský preukaz
15. apríla 2014
Miss Slovensko na Family Garden Party spoločnosti FALCK
20. mája 2014

Rozhovor pre amreport.sk

Len 18-ročná študentka sa stala novou Miss Slovensko 2014. Je rodáčkou z Detvy, ale študuje obchodnú akadémiu v Banskej Bystrici. Za jej najväčšiu záľubu považuje folklórny tanec, ktorému sa aj venuje v súbore Hriňovčan. Okrem honorovanej zmluvy s produkčným domom Forza, mezonetového bytu v projekte III Veže, osobného automobilu Hyundai i10 a ďalších cien, získala aj postup na Miss World.

Venovala si sa modelingu už pred súťažou Miss Slovensko?
Áno, už v minulosti som sa zúčastnila niekoľkých súťaží krásy, z toho na dvoch som bola úspešná a chcela som sa venovať modelingu. Keď som mala vycestovať do zahraničia, tak som uprednostnila školu, pretože tá bola pre mňa vždy prioritou.

Aký si mala dojem z úplne prvého kastingu?
Regionálneho kastingu som sa nezúčastnila, pretože bola možnosť prihlásiť sa do súťaže na základe zaslania dotazníka a fotografií cez internet, takže som postúpila priamo do semifinále.
Približne tri mesiace trvala príprava, tieto mesiace boli náročné, čo bolo pre teba najťažšie?
Je pravda, že tie tri mesiace boli náročné, všetky dievčatá sme na sebe pracovali  a poctivo sme sa pripravovali na finálový večer, ale ja osobne nemám žiadnu skúsenosť, ktorú by som označila za najťažšiu. Všetko čo sme v súťaži robili, ma bavilo a naplno som si užívala každý jeden okamih.
Mala si nejaký nazvime to hendikep, ktorý si musela odstrániť alebo zlepšiť počas prípravy?
Napríklad schudnúť, chôdza na opätkoch, choreografie alebo niečo podobné, ak teda nejaký bol.
Mojim hendikepom sú sladkosti, ktorým nedokážem odolať a aj keď som si ich pred finále chcela odoprieť, nedokázala som to. Čokoláda ma vždy poteší a upokojí. (smiech)
Aký si mala pocit počas finálového večera? Cítila si, že by si to mohla vyhrať?
Konkurencia bola naozaj veľmi veľká a vo finálový večer som nerátala s takým úspechom, preto to bolo pre mňa veľké prekvapenie, keď vyhlásili moje meno. Nezamýšľala som sa nad tým, snažila som sa užiť si večer čo najviac, pretože som vedela, že sa už nikdy v takom kolektíve nezopakuje.

V ktorej z prehliadok finále si sa cítila najlepšie a ktorá ti bola tak najmenej pochuti?
Všetky prehliadky boli iné a preto aj pre mňa všetky niečím iným zaujímavé. Do každej som sa snažila čo najviac vcítiť a dobre odprezentovať. Najlepšie som sa cítila v úvodnom tanci, kde sme mali na sebe oblečené pletené biele šaty od Laury Theiss, pretože rada tancujem a choreografia vyzerala v konečnom dôsledku nádherne.
Aké si mala prvotné dojmy po získaní titulu?
Bola som v šoku a prvé dni som si to vôbec neuvedomovala. Prišlo to až časom keď som pozerala reprízu finálového večera alebo keď som sa videla v novinách. Jednoducho som tomu nemohla uveriť a bola som veľmi šťastná, že som práve ja dostala možnosť prezentovať Slovensko vo svete.

Čaká ťa ťažký a hlavne zaujímavý rok kraľovania, nemáš strach z toho všetkého čo ťa čaká?
Mám taký zdravý strach, ktorý by som skôr nazvala zodpovednosťou. Práve naopak, veľmi sa na tento rok teším, verím, že spoznám mnoho ľudí, zažijem kopec nezabudnuteľných zážitkov a budem sa snažiť urobiť Slovensku čo najlepšie meno na Miss World 2014.

Teraz budeš maturovať, zvládneš maturitu v riadnom termíne? Chystáš sa na vysokú školu?
Už som mala odborné maturity, ktoré som robila v riadnom termíne a rovnako budem robiť aj tie ústne, ktoré ma čakajú 19. a 20. mája. Počas štyroch rokov som sa učila vzorne a nikdy som v škole nemala žiadny problém, preto verím, že maturita bude zhrnutie mojich vedomostí. Pred mojim úspechom v Miss Slovensko som chcela ísť na Vysokú školu ekonomickú do Prahy, ale keďže robím rada veci čo najlepšie ako viem, tak nechcem spájať školu s mojimi terajšími povinnosťami, ktorých je dosť. Preto si dám na rok od vysokej školy prestávku a potom uvidím ako budem vo svojom živote pokračovať ďalej. Nechám tomu čas.

Chcela by som Laure popriať veľa šťastia v jej ďalšej modelingovej kariére, aby prežila nádherný rok kraľovania a hlavne úspešnú reprezentáciu našej krajiny na Miss World 2014.
Ďakujem jej za rozhovor a zato, že si našla čas v jej nabitom programe na zodpovedanie týchto otázok. A moja vďaka patrí aj pani Čižmárikovej z produkčného domu Forza za pomoc a poskytnutie informácii.

TEXT: Mariana Podlucká, študentka 1. Bc. ročníka Akadémie médií
FOTO: FORZA

Zdieľajte