Miss Slovensko 2010 Mária Rakúsová: K hudbe má blízko, desať rokov hrala na klavír!

Miss Slovensko 2010 Natália Drocárová: Vždy, keď je to možné, snaží sa pomáhať!
9. marca 2010
Skvelý deň s finalistkami Miss Slovensko
13. marca 2010
Miss Slovensko 2010 Natália Drocárová: Vždy, keď je to možné, snaží sa pomáhať!
9. marca 2010
Skvelý deň s finalistkami Miss Slovensko
13. marca 2010

Mária Rakúsová študuje na Lekárskej Fakulte UK v Bratislave. V živote stále vyhľadáva nové zážitky a láka ju všetko nové a nepoznané. Snaží sa zoznamovať s novými ľuďmi. Napriek evidentne extrovertnému ladeniu osobnosti mnohé z jej záujmov by sa dali priradiť skôr introvertovi. Vyrastala bez súrodencov, preto sa občas uchýli do samoty, ktorú po dňoch strávených v spoločnosti ľudí vyhľadá. Keď je sama, rada si prečíta dobrú a pútavú knihu. Má rada skôr klasickú literatúru od obľúbených spisovateľov ako napríklad Kafku, Dostojevského, Tolstého, Viana, Dickensa či Marquéza. Medzi jej najobľúbenejšie diela patrí Sestra spánku (Schneider), Na východ od raja (Steinbeck), Amerika(Kafka) a.i. Obdivuje diela impresionistov. Z výtvarného umenia sa jej najviac imponuje Paul Gaugain z klasickejj hudby zasa Claude Debussy. K Hudbe má Mária blízko aj preto, že sa venovala viac ako 10 rokov hre na klavíri. Po škole uvažuje o práci zdravotníčky v oblastiach sveta odkázaných na humanitárnu pomoc. Osobne si myslí, že každý človek by mal obetovať časť svojho života pomoci ľudom v núdzi a splniť si tak svoju spoločenskú povinnosť.

Aký je váš najkrajší životný zážitok / Najšťastnejší deň v živote?
Veľmi šťastná sa cítim keď trávim čas so svojimi priateľmi, rodinou, mačkami alebo keď som zamilovaná.

Máte priateľa? Ako dlho ste spolu? Nebojíte sa, že by vaše prípadné víťazstvo ohrozilo váš vzťah?
Priateľa nemám a neplánujem. Mojou prioritou v nasledujúcich rokoch je škola a práca.

Ktorú udalosť by ste najradšej vymazali zo svojho života?
Každý zlý zážitok je v podstate skúsenosť , ktorá nás posúva ďalej. A práve vďaka skúsenostiam sa formujeme a sme takí, akí sme. Takže by som nemazala nič, pretože mi to možno raz v živote pomôže.

Bez koho, alebo bez čoho si neviete predstaviť svoj život?
Bez všetkých tých, s ktorými si rozumiem, podržia a podporia ma aj v ťažkých chvíľach.

Čo si na sebe ceníte? A čo je naopak vašim najväčším hendikepom?
Na sebe si najviac cením vytrvalosť, ktorou docielim uskutočnenie svojich životných plánov. Priatelia zasa oceňujú moju schopnosť počúvať, ochotu pomôcť či poradiť. Vlastnosti, ktoré ma do určitej miery obmedzujú v raste sú roztržitosť a lenivosť. Napriek lenivosti sa dokážem vyburcovať k veľkým výkonom pokiaľ je cieľ pre mňa dôležitý. Často mi je vytýkaná nedochvíľnosť, ktorá však vyplýva z nepozornosti. Asi mojou najväčšou nevýhodou v bežnom živote je naivita a dôverčivosť, na ktoré som už párkrát doplatila. Som človek, ktorý viac prežíva život vo svojich snoch, preto keď sa „ prebudím“ musím veľa doháňať. Mnohokrát si zvyknem veci idealizovať, preto pri strete s realitou tvrdo dopadám. Svojich zlých vlastností sa však postupne zbavujem a tie dobré sa snažím ešte zlepšovať.

Čím sa chcete živiť ak sa Vám nepodarí presadiť vo svete modelingu?
Vzhľadom na môj vek sa vo svete modelingu presadzovať neplánujem. Modeling beriem len ako zárobkovú činnosť.

Napíšte nám Vaše posolstvo svetu, ktoré by ste povedali pri korunovácii…
Ak by sa každý snažil čo najviac vcítiť do pozície toho druhého a nezotrvával by v egocentrickom presvedčení o vlastnej dôležitosti , svet by bol omnoho lepší a krajší.

Zdieľajte