Miss Slovnesko 2010 Dominika Ongaľová: Chce spoznať spriaznenú dušu!

Štvorka Časnochová trojku Florekovú úplne očarila
2. marca 2010
V pondelok začína hlasovanie o Miss Sympatia a Miss Internet
7. marca 2010
Štvorka Časnochová trojku Florekovú úplne očarila
2. marca 2010
V pondelok začína hlasovanie o Miss Sympatia a Miss Internet
7. marca 2010

Dominika Ongaľová po skončení strednej školy by chcela pokračovať v štúdiu na vysokej škole Univerzity Karlovej v Prahe na Fakulte sociálnych vied, odbor Ekonomickej teórie. Vo voľnom čase rada číta knihy v anglickom jazyku. S obľubou sa púšťa do pečenia koláčov a zákuskov. Dôležitou súčasťou jej života je rodina, najmä brat Matúš,ktorý má 9 rokov a navštevuje tretí ročník základnej školy v Partizánskom. Keďže je rodená Košičanka, rodinu, priateľov a známych má okrem Partizánskeho aj v Košiciach.

Aký je Váš najkrajší životný zážitok / Najšťastnejší deň v živote?

V živote som zažila veľa príjemných a krásnych okamihov ako narodenie brata, úspechy v škole, úspešne ukončenie autoškoly, výmenný pobyt v Nemecku a veľa iných nezabudnuteľných okamihov v kruhu priateľov, no verím, že to najkrajšie ma ešte len čaká.

Máte priateľa? Ako dlho ste spolu? Nebojíte sa, že by vaše prípadné víťazstvo ohrozilo váš vzťah?

Priateľa momentálne nemám, doteraz som nezažila ani žiaden vážny vzťah, ale keďže mám 18 rokov, nemyslím si, že by som o niečo prišla. Zároveň verím, že s nástupom na vysokú školu a so zmenou prostredia príde aj láska, v ktorej by som našla spriaznenú dušu.

Ktorú udalosť by ste najradšej vymazali zo svojho života?

Našťastie som neprežila udalosť, na ktorú by som chcela zabudnúť okrem pohrebu starkého a dúfam, že takéto nepríjemné a stresujúce situácie ma budú čo najdlhšie obchádzať, i keď aj to je súčasť života.

Bez koho, alebo bez čoho si neviete predstaviť svoj život?

Svoj život si neviem predstaviť bez prítomnosti rodiny a priateľov, v ktorých mám podporu a môžem sa na nich kedykoľvek spoľahnúť. Chvíle prežité s nimi si veľmi vážim a som rada, že môžem byť obklopená takými skvelými ľuďmi.

Čo si na sebe ceníte? A čo je naopak vašim najväčším hendikepom?

Pevná vôľa je jedna z vlastností, ktorú si na sebe veľmi cením, vďaka nej som dosiahla viacero predsavzatí. Rovnako si vážim vlastnosti ako zodpovednosť, cieľavedomosť, húževnatosť a dochvíľnosť, ktorými tiež disponujem. Naopak mojimi slabými stránkami sú citlivosť, náladovosť a netrpezlivosť, snažím sa s nimi bojovať, no vždy sa vyskytnú momenty, kedy ma tieto slabosti premôžu.

Čím sa chcete živiť ak sa Vám nepodarí presadiť vo svete modelingu?

Ak by som vo svete modelingu neuspela, venovala by som sa ekonomickej činnosti. Najradšej by som pôsobila ako audítorka v Prahe alebo v ČR všeobecne, pretože po vyštudovaní finančníctva a účtovníctva v Českej republike by bolo nezmyselné hľadať zamestnanie na Slovensku, keďže účtovníctvo v oboch krajinách sa líši.

Vaše posolstvo svetu, ktoré by ste povedali pri korunovácii…

Osobne by som uprednostnila pri korunovácii ďakovnú reč ako posolstvo svetu. Ale ak by som mala vysloviť nejaké posolstvo, znelo by: ,,Rovnosť neznamená rovnakosť, preto buďme k sebe tolerantní, rešpektujme práva ostatných a nezabúdajme, že sloboda jedného človeka končí tam, kde začína sloboda druhého človeka.“

Zdieľajte