Vyhlásenie súťaže MISS 2000

Projekt MISS 2000 vstupuje do ďalšej etapy
7. januára 2000
Projekt MISS 2000 vstupuje do ďalšej etapy
7. januára 2000

Bratislava (28. september 1999).  Ďalší ročník prestížnej súťaže krásy sa rozhodli vyhlásiť formou spoločnej tlačovej konferencie zástupcovia Produkčného domu FORZA, agentúry OKLAMČÁK PRODUCTION a Televízie MARKÍZA. MISS 2000  tak vstupuje do nového tisícročia nielen novým letopočtom v názve, ale hlavne svojim obsahom.

Prelom tisícročí sa rozhodli organizátori tejto renomovanej súťaže krásy obohatiť niektorými novinkami, ktoré jej zaručia  veľkoleposť hodnú nového milénia. Týka sa to najmä záverečného gala večera,  ktorý sa uskutoční  na jar roku 2000 v priamom prenose televízie Markíza. Tie za posledné roky zaznamenávajú už tradične rekordnú sledovanosť a organizátori by radi prekonali všetky doterajšie rekordy diváckeho záujmu.

Projekt MISS 2000 má niekoľko etáp. Prvou z nich je samotné  vyhlásenie súťaže sprevádzané masívnou mediálnou kampaňou v elektronických (TV Markíza a Rádio Twist) a printových médiách (denníky Nový čas a Národná Obroda, týždenníky Markíza a Slovenka, mesačníky Ženský magazín a Cosmopolitan). Tie navyše uverejňujú prihlášky, ktoré záujemkyne vyplnené pošlú na adresu Produkčného domu FORZA. Pre ilustráciu, v minulom roku sa do súťaže MISS prihlásilo 1836 dievčat, ktoré spĺňali základné podmienky účasti v súťaži.

Prihlášky do súťaže budú uverejňované počas ôsmich týždňov. V tomto období, najneskôr do decembra 1999 by všetky záujemkyne mali poslať prihlášku na adresu FORZY tak, aby mohli byť zaradené do štyroch výberových kastingov. Tie sa uskutočnia  na regionálnom princípe: východ, stred, západ a Bratislava, začiatkom roku 2000. Z nich  vzíde dvanásť finalistiek a dve náhradníčky.

Ďalšou etapou budú dve sústredenia,  na ktorých sa dievčatá budú venovať pohybovej a psychologickej príprave. Najväčšiemu záujmu sa však už tradične  bude tešiť práca renomovaných odborníkov v oblasti kozmetiky, popredných vizážistov a kaderníkov. Napokon ide o súťaž  krásy, kde môže zohrať úlohu každý detail. V tomto období prebiehajú aj prvé  skúšky kostýmov a módnych doplnkov na finálový večer.

Po minuloročnom finále, kde víťazka Andrea Verešová získala niekoľko hodnotných cien, sa organizátori rozhodli pre zvýšenie atraktívnosti  a exkluzívnosti súťaže aj vo finále MISS 2000. Na víťazku čaká okrem iného aj honorovaná zmluva s Produkčným domom FORZA  na jeden milión korún, osobný automobil Toyota a zájazd do Juhoafrickej republiky od CK Leonardo.

Okrem postupu do finále svetovej súťaže krásy disponujú organizátori postupovými licenciami aj na ďalšie významné súťaže v Európe a Ázii. Za všetky možno spomenúť Miss Europe, Miss International, či Bellissima d´Europa.  Nomináciu na najvýznamnejšie svetové súťaže si v minulom ročníku zabezpečili MISS´99 Andrea Verešová, 1.VICEMISS´99 Adela Bartková a 2. VICEMISS´99 Dušana Fridrichová.

Záujemkyne, ktoré majú záujem zúčastniť sa súťaže MISS 2000  musia byť slobodné,  bezdetné, vo veku od 18 do 24 rokov, slovenskej štátnej príslušnosti. Okrem prirodzenej krásy a šarmu  by mali mať aj vnútornú krásu,  ktorá zohrá v tomto ročníku súťaže nepochybne svoju úlohu. Vítaná je znalosť cudzích jazykov a ďalšie schopnosti, ktorými nádejná finalistka dokáže okúzliť  nielen odbornú porotu, ale aj širokú  verejnosť.

Zdieľajte