Víťazky súťaže Miss Slovensko odchádzajú na svetové súťaže

Miss Slovensko na Bratislavských módnych dňoch
29. septembra 2016
Michaela Meňkyová na Miss International 2016 zaujala autentickým krojom
14. októbra 2016
Miss Slovensko na Bratislavských módnych dňoch
29. septembra 2016
Michaela Meňkyová na Miss International 2016 zaujala autentickým krojom
14. októbra 2016

Prvá vicemiss Slovensko 2016 Michaela Meňkyová odchádza v sobotu 8. októbra na svetovú súťaž Miss International, ktorá sa bude konať v Japonsku. Jej finále sa bude konať 27. októbra v Tokiu a zúčastní sa ho takmer 80 účastníčok súťaží krásy z celého sveta.

Súťaž Miss International patrí medzi projekty s najdlhšou históriou a vlani Slovensko na nej reprezentovala Barbora Bakošová. Tohtoročná zástupkyňa Michaela Meňkyová sa na súťaži prihlásila aj do talentovej disciplíny, kde predvedie spoločenský tanec – jive. Výhodou študentky Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave je znalosť niekoľkých cudzích jazykov a skúsenosti z modelingu. Michaelu príde do Japonska podporiť rodina, čo jej tiež pridá na lepšom pocite.

Na medzinárodné súťaže krásy však v krátkom čase odcestujú aj ďalšie víťazky národného kola. II. vicemiss Slovensko 2016 Lenka Tekeljaková začiatkom novembra na Miss Supranational a koncom novembra na Miss World 2016 pocestuje Miss Slovensko 2016 Kristína Činčurová.

V priestoroch spriazneného salónu Xoxo BODY & MIND Cubicon absolvovali všetky tri zástupkyne súťaže absolvovali oficiálnu skúšku svojich šiat, ktorých na jednotlivé prehliadky vezú plné kufre. ,,Som rada, že nás opäť podporili slovenskí módni návrhári ako Jana Jurčenko, Veronika Lokajíčková, Monika Vontszemuová, Robert Bartolen, Michael Kováčik i HelenaDia a dievčatá budú môcť ich tvorbu prezentovať v zahraničí,“ povedala riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková.

Dnes predvedené modely pred zástupcami novinárov sú pritom len časťou ich povinnej výbavy, ktorú si víťazky do sveta vezú.  Jedným z najdôležitejších kostýmov  je ľudový kroj, ktorý má každá víťazka vďaka spoločnosti PARTA-Slovenské ľudové umenie autentický, ručne vyšívaný  a prispôsobený priamo na mieru.  Víťazky predstavia historické kúsky z oblastí Rejdová, Piešťany a z Polomky. ,,Na Slovensku je množstvo prenádherných krojov. Dá sa povedať, že čo dedina, to nádherný kroj. Je v nich neskutočné bohatstvo a mali by sme si ho vážiť,“ hovorí majiteľka spoločnosti PARTA-Slovenské ľudové umenie Jana Kucbeľová.

Finále Miss Supranational sa uskutoční 2. decembra a finále súťaže Miss World tesne pred Vianocami. Všetky finálové galaprogramy sa budú dať sledovať online prostredníctvom webových stránok.

3

Kristína Činčurová v šatách od Veroniky Lokajíčkovej.

2

Michaela Meňkyová v šatách zo salónu Nicole.

1

Lenka Tekeljaková v šatách od Factory WTF?!

15

Lenka Tekeljaková v kroji z obce Rejdová.

14

Michaela Meňkyová v kroji z obce Polomka.

13

Kristína Činčurová v kroji z okolia Piešťan.

12

Víťazky súťaže Miss Slovensko 2016

11

Víťazky súťaže Miss Slovensko

6

Kristína Činčurová v šatách od Moniky Vontszemuovej.

5

Lenka Tekeljaková v šatách od Michaela Kováčika.

4

Michaela Meňkyová v šatách od Jany Jurčenko.

 

Zdieľajte