Lujza Straková pred Miss World: Držte mi palce!

Pred Miss Supranational píše II. vicemiss Petra Denková
15. novembra 2015
PRAVDA.SK: Miss Straková odletela do Číny, nesie si kroj aj pápežské medaily
21. novembra 2015
Pred Miss Supranational píše II. vicemiss Petra Denková
15. novembra 2015
PRAVDA.SK: Miss Straková odletela do Číny, nesie si kroj aj pápežské medaily
21. novembra 2015

lujza-v-krojiMoji drahí priatelia,

som vďačná, že Vám ako Miss Slovensko 2015  môžem napísať pár riadkov o súťaži Miss World, ktorá sa tento rok uskutoční v krásnom juhočínskom meste Sanya na exotickom ostrove Hainan. Budem rada, keď si ich prečítate až do konca. Napriek tomu, že sa Vám možno zdá, že už o tejto súťaži viete všetko.

Súťaž Miss World, ktorej riaditeľkou je Julia Morley, je najuznávanejšou svetovou súťažou a jej hlavným cieľom je priateľstvo medzi jednotlivými krajinami a pomoc tým, ktorí to potrebujú. Krásu tela, ktorá je veľmi subjektívnou a relatívnou záležitosťou, vystriedala na prvom mieste krása človeka. Dôraz sa kladie na ženskú silu, talent, empatiu, dobročinnosť a vytrvalosť. Pýtate sa možno, ako sa potom vyberie tá naj? Tá, ktorá bude celý rok nosiť a reprezentovať titul Miss World? Tu je odpoveď. Celkovo 113 delegátok bude o tento prestížny svetový titul súťažiť v niekoľkých disciplínach a na základe bodov môže získať umiestnenie v konečnom semifinále. Potom už je na odbornej porote, ktorá s nami bude viesť aj osobné rozhovory, ktoré z nás zaujmú najviac.

Dievčatá z celého sveta si počas mesačného pobytu v exkluzívnom komplexe Beauty Crown Complex Sanya zmerajú sily v športovej disciplíne, talentovej disciplíne, predstavia svoje charitatívne zameranie, mediálnu podporu, ale aj tvorbu domácich módnych dizajnérov.

Dôležitou súčasťou súťaže je aj predstavenie národných krojov, národného tanca a slávnostný medzinárodný charitatívny večer. Na ten prinášam unikátny dar. Pozlátený tombakový set limitovanej edície medailí s názvom Pápeži v dejinách, ktorých autorkou je akademická sochárka Ľudmila Cvengrošová. Je pre mňa cťou, že ho môžem na súťaži Miss World priniesť. Zlatý set s poradovým číslom 1 dostal od slovenských predstaviteľov pred pár dňami vo Vatikáne aj pápež František.

V rámci talentového večera predvediem ako bývalá baletka scénicky tanec na tému Slovenského národného povstania, ktorú som nacvičila v spolupráci s Divadlom Štúdio tanca Banská Bystrica. Je pre mňa česť predviesť pred medzinárodnou talentovou porotou tanečnú choreografiu, ktorá má spojitosť so slovenskou históriou. Trénovala som ju viac ako tri mesiace, dala do tréningov všetku silu a verím, že porotcov zaujme.

Krásny model, ktorý predvediem počas disciplíny TOP Fashion pochádza od slovenskej módnej dizajnérky Viery Futákovej. Je to moja osobná priateľka a som presvedčená, že práve toto spojenie robí jej model skutočne výnimočný. A musím tiež spomenúť krásny tradičný slovenský kroj, ktorého časť je štylizovaná v svadobnom štýle.

Finálový večer MISS WORLD sa uskutoční 19. decembra v Beauty Crown Grand Theatre. V budove, ktorá bola v roku 2003 postavené špeciálne pre Miss World a odvtedy sa tam korunovalo päť víťaziek Miss World. Verím, že tá šiesta korunovácia bude úspešná aj pre Slovensko. Teším sa, že sa stretnem s úradujúcou Miss World Rolien Strauss a s ďalšími zaujímavými ľuďmi. Na finále ma prídu podporiť moji najbližší. Viem, že podpora zo strany rodiny je veľmi dôležitá a preto som nesmierne rada, že sa jej podarí do Sanya prísť a uvidia krásne finále 65. ročníka tejto súťaže.

Prvý ročník súťaže o najkrajšie dievča sveta sa uskutočnil v roku 1951 vo Veľkej Británii, kde sa až do roku 1989 súťaž aj pravidelne konala. Keďže súťaž Miss Slovensko oslávila nedávno 20. výročie, do tejto súťaže sme sa zapojili až neskôr. Ale každoročne. Medzi najúspešnejšie reprezentantky Slovenska patrila v roku 2010 Marína Georgievová, ktorá práve v Sanyi dokázala našu športovú výdrž. V roku 2013 zastupovala Slovenskú republiku na Miss World Karolína Chomisteková, ktorej sa vďaka skvelým výsledkom v jednotlivých disciplínach (Beach Fashion, Talent, Šport) umiestnila ako prvá zo Sloveniek v TOP 20 najkrajších žien sveta. Ako prvá tiež prezentovala národný tanec počas finálového priameho prenosu. Verím, že sa mi v roku 2015 podarí nadviazať na jej úspech. Budem sa snažiť zo všetkých síl!

O mojich prípravách a účasti a na súťaži Miss World sa môžu fanúšikovia dozvedieť aj na oficiálnom facebookoom MW profile našej krajiny Miss World Slovakia.

Držte mi palce priatelia!

Vaša Miss Slovensko 2015 Lujza Straková

Zdieľajte