Ako vznikali finálové šaty Barbory Bakošovej na Miss International?

Prvá vicemiss Slovensko 2015 Barbora Bakošová odchádza na Miss International
15. októbra 2015
Miss Slovensko sa zúčastnila Európskeho dňa záchrany života
19. októbra 2015
Prvá vicemiss Slovensko 2015 Barbora Bakošová odchádza na Miss International
15. októbra 2015
Miss Slovensko sa zúčastnila Európskeho dňa záchrany života
19. októbra 2015

barbora-bakosova-saty-na-miss-internationalO finálových šatách, ktoré si Barbora Bakošová nesie na Miss International 2015 hovoria návrhári z Factory WTF?!.

Čím ste sa pri tvorbe šiat inšpirovali? Šaty z našej dielne boli inšpirované tvorbou slovenského výtvarníka Viktora Freša. Chceli sme, aby šaty boli formou ako jeho obraz, preto sú ušité z látky pripomínajúcej farbou aj štruktúrou maliarske plátno.

Ako vznikali kvety, ktoré zdobia šaty? Každá jedna farebná vrstva kvetinového motívu bola postupne 9-krát nanášaná a vrstvená. Každá pritom musela schnúť samostatne . Na šaty sa použilo 10 metrov látky, najmä kvôli sukni s vlečkou, ktorej obvod je cez 6 metrov.

Koľko času zabralo zhotovenie šiat? Celkovo zabralo maľovanie šiat 18 hodín práce v ateliéri a samozrejme sa do tohto času neráta strihanie a šitie. Myslíme si, že je to model ako stvorený pre Barborku, aby v ňom krásne vynikla.

Milan a Klem

Módna značka WTF?! funguje na trhu od roku 2011. Za jej vznikom stoja mladí a energickí návrhári Milan Švingál a Klementina Tomrecaj, ktorí majú niekoľkoročné skúsenosti v oblasti módy a stylingu. Značka WTF?! nie je o fyzickom veku, je o vnútornom pocite. Je určená pre všetkých ľudí, ktorí sa neboja vytŕčať z davu a vyjadriť svoje originálne JA. Pre finále súťaže Miss Slovensko 2015 pripravilo návrhárske duo kolekciu nazvanú – Novodobé princezné a so súťažou budú Klem a Milan spolupracovať aj v roku 2016.

Zdieľajte